Jazzens Saga: 100 år med jazz

Hvad er jazz egentlig?

Medvirkende
Master Fatman
ærlig kærlig vært
Aarhus Jazz Orchestra
08-05-2019, kl. 19:00

Denne koncert er en del af Jazzens Saga, som er en række koncertforedrag, der gør dig klogere på jazzens hundredårige historie og nogle af jazzens koryfæer.

Master Fatman vil sammen med Aarhus Jazz Orchestra forsøge at give svaret på, hvad jazz egentlig er for en størrelse. Sammen tager de os med ud på en forrygende rejse gennem jazzens 100-årige historie, der ved århundredets spæde start begyndte i bluesy jazzsumpe i sydstaterne og bordellerne i New Orleans. Turen fortsætter derefter til 20’ernes Harlems storbyjungle, ud på dansegulvet med 30’ernes bigband-swing og videre til virtuos bebop i 40’erne. Vi kan nu vippe afslappet med foden til tilbagelænet 50’er westcoast-jazz og så snige os i baren til 60’ernes bossanova- og rockinspirerede jazz. I 70’erne er det på med solbrillerne, når vi får en opvisning i hårdtpumpet storbyfunk og måske endnu en drink til 80’erne og 90’ernes fusions-bølger. Det sidste kapitel i jazzens historie viser os det nye årtusindes mangfoldighed og vil endda forsøge at give et bud på morgendagens jazz.

Billetter til Jazzens Saga kan købes som samlet pakke til alle fire koncertforedrag.
Samlet pris for de fire koncertforedrag er kr. 360,00 (for medlemmer af de deltagende foreninger er prisen kr. 240,00). Billetpakken købes på jazzitrekanten.dk.
Du kan alternativt købe billet til et enkelt koncertforedrag via den pågældende arrangørs hjemmeside.

Master Fatman
Guru, DJ, filminstruktør, radiovært m.m. – Master Fatman – alias Morten Lindberg, har spredt kosmisk kærlighed ud over danskerne, siden han ankom til (denne) verden i 1965. Han er vild med jazz, og det der ligner, og som musiker har han bl.a. optrådt med Master Fatman and his Freedom Fighters, Master Fatman Guru Orchestra og Lindberg Hemmer Foundation. I 1992 debuterede han som filminstruktør med kultfilmen Gayniggers from Outer Space, og i 2006 dansede Master Fatman sig ind i stuerne hos det lidt bredere publikum som deltager i 3. sæson af konkurrencen Vild med Dans på TV2.

Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977, først (og ganske kort) med titlen Bred Ymer, og dernæst som Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste jazzkendere. Den legendariske Jens Klüver stod i spidsen og udviklede bigbandet fra et hobbyprojekt under studietiden til en af de vigtigste aktører på den skandinaviske jazzscene. I 2017 rundede orkestret sit 40års jubilæum som en af de absolut stærkeste bigbands i Norden, og med mere end 80 årlige koncerter i både ind- og udland har orkestret dedikeret sig til at levere ekstraordinære koncertoplevelser for alle uanset alder og kendskab til jazzens verden. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Pris - medlem: 80
Pris - medlem med studiekort: 40
Pris - ikke-medlem: 120

Jazzklub i Kolding