Aarhus Jazz Orchestra – Miles on Miles

fortællinger om Miles Davis i ord og musik Aarhus Jazz Orchestra med solister feat. Naya Buric og Rasmus Rosenørn

Medvirkende
Aarhus Jazz Orchestra
- DK
Naja Buric
Vært og formidler - DK
Rasmus Rosenørn
Vært og formidler - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.
04-03-2022, kl. 20:00

Du kender ham helt sikkert. Miles Davis – manden bag en perlerække af revolutionerende udgivelser som Kind Of Blue, Bitches Brew, Milestones, Birth Of the Cool og Sketches of Spain. Med hvert eneste album flyttede Miles Davis grænserne for, hvad vi forstår ved jazz. ”I have to change, it’s like a curse”, har han udtalt.

På Godset kan publikum opleve et nyskabende koncertformat Miles on Miles, hvor Aarhus Jazz Orchestra spiller nogle af Miles Davis mest ikoniske hits, mens hans samtid formidles af DR P8-radiovært Naya Buric og Rasmus Rosenørn, der er historiker og museumsinspektør på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. De to værter vil hele aftenen berige publikum med anekdoter, historieformidling og deres begejstring for jazz. Publikum går helt sikkert hjem med fra koncerten med en helt ny forståelse af Miles Davis og hans enorme indflydelse på nutidens musikkultur.

Koncerten dirigeres af Søren Møller, der gennem årene har arbejdet sammen nogle af de største jazzikoner i vor tid, fx Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman og Dee Dee Bridgewater. Søren Møller har komponeret værker til en række ensembler, fx til DR Big bandet, der i 2020 turnerede med en hyldestkoncert til Miles Davis i anledning af 50-års jubilæet for hans monumentale udgivelse Bitches Brew.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har høstet et utal af priser og fantastiske anmeldelser. Orkesteret har bl.a. flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk Requiem. I 2019 vandt orkestret desuden “JazzDanmark-prisen” for projektet We, Robots – en pris, der hylder årets mest nyskabende koncertoplevelse.

Naya Buric er kendt fra DR P8 Jazz, hvor hun er vært på diverse programmer og kulturindslag herunder morgenprogrammet Snooze. Hun er en stærk frontfigur i formidlingen af jazz og blev i 2021 nomineret til den europæiske radiopris Prix Europa for podcasten Oh Freedom! Rasmus Rosenørn har som historiker og museumsinspektør i de seneste ti år forsket i populærkultur og musik i det 20. og 21. århundrede. Han har desuden kurateret flere udstillinger og er en erfaren foredragsholder og skribent. Senest har han udgivet bogen Beatlemania.

Line-up:

Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af dirigent Søren Møller
Naya Buric: vært og formidler
Rasmus Rosenørn: vært og formidler

 

Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.

Jazzklub i Kolding