Api Pipo featuring Kurt Rosenwinkel

Afrojazz møder en af verdens bedste jazzguitarister

Medvirkende
Kurt Rosenwinkel
guitar
Alain Apaloo
vokal
Simon Spang-Hanssen
saxofon
Gorm Bülow
keyboard
Mariane Bitran
fløjte
Morten Ankarfeldt
bas
Haim Peskoff
trommer
Ayi Solomon
percussion
Sahra da Silva
vokal
23-02-2024, kl. 20:00

(Se billetpriser nederst på siden)

 

Det her bliver stort. Og vildt. For dette jazzorkester under ledelse af Alain Apaloo fra Togo med internationalt anerkendte sværvægtere på alle pladser i orkesteret spiller sprængfarlig, stærk melodisk og super harmonisk afrojazz med så meget groove, at det halve næsten kunne være nok. Her kan du opleve hans kæmpe orkester sammen med den amerikanske stjerne Kurt Rosenwinkel, som mange kalder for sin generations bedste guitarist. Anmelder Ivan Rod fra Gaffa kalder deres fælles musik for et saliggørende mix af moderne vestafrikansk pop og sublim kontemporær verdensjazz. Sammen har de udgivet to API Pipo-albums, der er i en klasse for sig. Måske er det derfor guitarlegenden Eric inviterede dem begge til at optræde på sin Crossroads Guitar Festival i Los Angeles i 2023. Her samlede han nogle af sine mest anerkendte instrumentkolleger fra hele verden. Til denne verdensmusikkoncert får du derfor den udelte fornøjelse af at se to af verdens bedste guitarister i mesterligt samspil.

Læs mere og smuglyt her:

Apo Pipi featuring Kurt Rosenwinkel:

Apo Pipi featuring Kurt Rosenwinkel:

 

Hjemmeside Kurt Rosenwinkel:

https://kurtrosenwinkel.com/

Video af Rick Beato: The Most Important Guitarist of His Generation

 

Api Pipo:

Api Pipo:

 

Om Kurt Rosenwinkel:

Den amerikanske komponist, multiinstrumentalist, bandleder og producer Kurt Rosenwinkel er en af de mest berømte musikalske stemmer i jazzen og er bredt anerkendt som en af de mest karakteristiske og begavede guitarister, der nogensinde har spillet på instrumentet.

Rosenwinkels harmonisk rige, rytmisk frie og uforligneligt flydende stil har gjort ham til en af de vigtigste jazzmusikere i de sidste tredive år, og hans banebrydende guitarspil har ændret den måde, instrumentet er blevet opfattet og spillet på lige siden. Hans indspilninger som orkesterleder i begyndelsen af 1980’erne på Verve Records var påfaldende originale udgivelser, der nyopfandt moderne jazz i det 21. århundrede. The Enemies of Energy (2000), The Next Step (2001), Heartcore (2003) og Deep Song (2005) omdefinerede lyden af jazz i en æra, hvor han behændigt fusionerede jazzens dybe akustiske traditioner med elektronik, digital manipulation, programmerede beats og helt moderne harmoniske og kompositoriske strukturer, som vi selv i dag kun kan referere til som “Rosenwinkelian”. Han fortsatte sin nytænkning med album som Our Secret World (2010) i samarbejde med Orchestra de Jazz Matosinhos, Star of Jupiter (2012) og Caipi (2017), et brasiliansk inspireret album, hvor Rosenwinkel selv spiller de fleste instrumenter og synger vokal.

Med en række af sine albums har han så at sige genopfundet jazzstandarder: Reflections (2008) og Angels Around (2020). Rosenwinkels seneste udgivelser omfatter Kurt Rosenwinkel Plays Piano (2021), et album med soloklaverstykker, der giver et intimt indblik i Rosenwinkels forhold til klaveret, og hvordan det formede hans kompositoriske sind, og et samarbejde med pianisten Jean-Paul Brodbeck med titlen The Chopin Project (2022), hvor han sammen med Brodbeck gentænker Chopin-kompositioner i en jazzkontekst. Hans seneste kommende album, Berlin Baritone, er et soloimprovisationsalbum på barytonguitar og en unik intim udgivelse, hvor lytterne får lov til at høre Rosenwinkel opdage sit nyfundne instruments klangverden med ærbødighed og nysgerrighed. Rosenwinkels mange udgivelser er altid en størrelse, der udfordrer det bestående musikalske univers for at nå den næste smukke lyd.

Pris - medlem: 150
Pris - under 25 år eller studiekort: 75
Pris - ikke medlem: 225

Jazzklub i Kolding