Bill Laurance Trio

4 x grammy award-vindende pianist i verdens nok mest kendte fusionsorkester Snarky Puppy

Medvirkende
Bill Laurance (UK)
flygel - UK
Max Luthert (UK)
kontrabas - UK
Marijus Aleksa (LT)
trommer - LT
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
12-05-2023, kl. 20:00

(Se priser nederst på siden).

 

I vores øjne er det intet mindre end et scoop, at vi som det eneste spillested i kongeriget får besøg af den verdenskendte pianist og komponist Bill Laurance på hans Scandinavian Tour 2023. Det har vi nemlig arbejdet på i flere år. Hvis du har hørt ham spille i fusions- og jazzkollektivet Snarky Puppy, som han har været med til at skabe, forstår du helt sikkert, hvorfor vi er så glade. Igennem snart 20 år har orkesteret imponeret bogstaveligt talt hele verden med sin nytænkende powerfusionsjazz. Det er blevet til intet mindre end fire Grammy Award-priser og en uendelig lange række af internationale priser. Men Bill Laurance kan også selv. Det har bevist med en række soloprojekter og sin suveræne trio, som han gæster Jazz6000 med. Den akustisk-baserede klavertrio spiller svævende og stærkt vanevandende powerjazz, der eksploderer i synths og elektroniske effekter. Bill Laurance er kendt for sine nyskabende kompositioner, der med uovertruffen overlegenhed bobler over af intensitet, passion og virtuositet. Der venter dig derfor en helt uovertruffen musikalsk tour-de-force med tre musikere, som på hver sit instrument spiller på alle tangenter, kan man vist roligt sige. Vi er så glade for den bookning, at vi faktisk gerne giver det halve kongerige for at få besøg af den majestætiske trio, der lader os høre lyden af fremtidens jazz.

Bill Laurance har udgivet en lange række albums i eget navn og sammen med det efterhånden legendariske orkester Snarky Puppy, som altid er et hovednavn på de mange festivaler, de optræder på verden over. Med sin trio har han bl.a. udgivet det stærkt anmelderroste album ”Live at Ronnie Scott’s i 2020 (https://billlaurance.bandcamp.com/album/live-at-ronnie-scotts).

Med sine kompositioner til trioen, der består af den litauiskfødte trommeslager Marijus Aleksa (Ashley Henry, Joe Armon-Jones, China Moses) og bassist Max Luthert (Nubya Garcia, Moses Boyd, Zara McFarlane), har han formået at skabe lydlandskaber af ufattelig skønhed. Trioen optrådte for nylig for et udsolgt publikum sammen med Untold Orchestra på London Jazz Festival på Union Chapel, hvor de havde verdenspremiere på Zeal and Balm fra Laurances nye EP Zeal. På deres Scandinavian Tour 2023 optræder de kun i Stockholm, Göteborg og hos Jazz6000 i Kolding.(https://billlaurance.bandcamp.com/album/live-at-ronnie-scotts).

Lyt til Bill Laurance Trio her: https://www.bellaconcerts.com/artists/bill-laurance#video-2

Læs mere om Bill Laurance her:
https://billlaurance.com/
https://www.youtube.com/c/BillLauranceVideos

Hvad siger anmelderne:
..this is Laurance like you’ve never heard him before – delivering a raw, energised, acoustic piano tour-de-force.” — Mike Flynn (Editor, Jazzwise Magazine)

“A magnificent record that makes me wish I’d been in the room. Bill serves up his beautiful signature compositions with renewed intensity, passion and virtuosity. This is stunning.” — Chris Phillips (Jazz FM)

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding