Bo Stief Allstars celebrating NHØP

Medvirkende
Bo Stief
bas
Alex Riel
trommer
Hans Ulrik
saxofon
Henrik Gunde
piano
27-05-2022, kl. 20:00

Fire danske jazzstjerner fejrer denne aften den største af dem alle, nemlig den afdøde verdensstjernebassist Niels Henning Ørsted Pedersen, som mange nok kender som NHØP. På præcis denne dag ville han nemlig være fyldt 75 år. I Jazz6000 fejrer vi det uden sammenligning største danske jazznavn sammen med bassisten og vennen Bo Stief, der har fulgt NHØP på nært hold siden 1960’erne og spillet sammen med ham ved mange store koncerter med bl.a. Miles Davis. Med på Godset har Bo Stief sit Allstar-hold bestående af tre store jazznavne: Alex Riel på trommer, Henrik Gunde på klaver og Hans Ulrik på saxofon. De fire supermusikere og venner vil denne aften spille musik, der relaterer til NHØP’s musikalske liv, og fortælle øre- og øjenvidneberetninger fra tiden med NHØP, som starter i Monmartre i Store Regnegade i København for snart en menneskealder siden.

Niels Henning Ørsted Pedersen betragtes som en af de største danske jazzmusikere og en af Europas bedste bassister nogensinde. Det skyldtes ikke mindst hans helt særlige måde at spille bas på. Faktisk siges han at have skabt sin helt egen jazzskole kendetegnet ved en pizzikeret basstil med toner, der klinger i meget lang tid. Han har medvirket på hundredvis af indspilninger og har spillet sammen med nogle af de allerstørste internationale jazzmusikere, bl.a. Dexter Gordon, Sonny Rollins, Bille Evans og Oscar Peterson. På den hjemlige jazzscene blev han især kendt for sit samspil med den danske pianist Ole Koch. De skabte sammen den ”danske tone” med bl.a. deres smukke fortolkninger af sange fra Højskolesangbogen, fx ”I skovens dybe, stille ro”.

Bo Stief startede som NHØP sit musikalske virke på Monmartre, hvor han som bassist akkompagnerede navne som Ben Webster, Yusef Lateef, Dexter Gordon og Kenny Drew. Han er også kendt fra sit mangeårige virke som bassist i en række kendte rockorkester, fx Sebastian, Sanne Salomonsen. Kasper Winding og Halberg Larsen. I 2002 blev Stief medlem af fusionsbandet Santa Cruz, hvor han spillede sammen med Frans Bak, Poul Halberg, Alex Riel og Hans Ulrik, hvoraf de to sidstnævnte er med på scenen på Godset.

Trommeslager Alex Riel har som Bo Stief spillet sammen med NHØP gennem mange år og har gennem hele sit musikalske liv været en af de førende trommeslagere i Europa, hvor han har spillet sammen med store navne som Yusef Lateef, Ben Webster, Dexter Gordon, Kenny Dorham og Donald Byrd. Fra den danske musikscene kender vi ham især for hans mangeårige virke som trommeslager i Sort Sol.

Hans Ulrik er en af de største nulevende danske saxofonister. Vi har haft fornøjelsen af Hans Ulrik sublime musik og tekniske kunnen, når vi fx har besøg af DR Bigbandet, hvor Hans Ulrik er fast medlem af bigbandet. Hans Ulrik har udgivet en lang række albums i eget navn og sammen med andre, fx Marilyn Mazur, DR Big Bandet, Emborg Group, Santa Cruz, Jesper Lundgård trio og Frans Bak Quartet. Ved særlige lejligheder optræder han også sammen med Rugsted/Kreutzfeldt, Michael Ruff, Eliane Elias, Cæcilie Norby, Det Brune Punktum, DR Pigekor og DR underholdningsorkesteret.

Pianist Henrik Gunde har ligeledes besøgt os mange gange, bl.a. med DR Bigbandet, hvor han er den faste mand bag tangenterne. Derudover spiller han med i Jan Harbecks gruppe. De fleste kender ham sikkert fra hans trio-projekt Gunde on Garner, der spiller en blandet samling af kendte sange og melodier som Garner ville have gjort det – hvis han altså havde kendt dem.

MEDLEMSARRANGEMENT INDEN KONCERTEN MED BO STIEF ALLSTARS
Traditionen tro afslutter Jazz6000 sæsonen med et arrangement eksklusivt for klubbens medlemmer.
Det foregår på Godset fredag den 27. maj 2022 forud for koncerten med Bo Stief Allstars celebrating NHØP.

Arrangementet starter kl. 17.30 med en velkomstdrink. Derefter er der en ”meet the artist”-seance med Bo Stief og måske nogle af de andre musikere fra hans Allstar-hold, der består af Alex Riel, Hans Ulrik og Henrik Gunde. De giver denne aften koncert på Godset klokken 20.00. Koncerten er en hyldest til den danske stjernebassist Niels Henning Ørsted Pedersen, som ville være fyldt 75 år på netop denne dag. Under snakken med Bo Stief vil han fortælle om sit live som jazzmusiker og I kan få svar på nogle af de spørgsmål, I måske har om det at være jazzmusiker.

Efter snakken med Bo Stief vil der være fællesspisning og hyggeligt samvær frem til koncertstart kl.20.

Medlemsarrangementet koster kr. 200 inkl. menu og et glas vin/øl eller (soda)vand til maden samt velkomstdrink. Menuen bliver leveret af Mad & Vin i Kolding. Du skal tilkøbe menubillet, når du køber din koncertbillet.  Vælg mellem to menuer: 

 

Er du ikke medlem, men ønsker at deltage i arrangementet, kan du melde dig ind i foreningen på vores hjemmeside på www.jazz6000.dk. Medlemskabet koster kr. 200

Pris - medlem: 100
Pris - under 25 år eller studiekort: 50
Pris - ikke medlem: 150

Jazzklub i Kolding