Cigna & Ørum Quartet

Medvirkende
Erik Ørum von Spreckelsen
piano - DK
Francesco Cigna
guitar - DK
Morten Ankarfeldt
bas - DK
Tony Cigna
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
22-10-2021, kl. 20:00

Cigna Ørum Quartets musik har rødder i hard-boppen, og medlemmernes 15-årige samarbejde, har givet musikken et helt særligt udtryk. Med en hårfin fornemmelse for hinanden og en spirituel tilgang skabes et fælles udgangspunkt, hvor der i nuet dannes ukendte størrelser ud fra kendte sammenhænge.

Kvartetten består af den italienskfødte jazzguitarist og komponist Francesco Cigna, der har gjort sig bemærket for sin passion for klassisk guitartradition. Hans overskudsagtige spil og dybe, varme tone er som smør for øregangene, og hans fine fornemmelser for at fremelske smukke swingende fraser på sin guitar er helt unik. Han har igennem mange år været yderst aktiv på den danske jazzscene, og nogle kan måske huske, at han som ung jazzmusiker i halvfemserne ofte var at høre på scenerne i Kolding – bl.a. på det dengang nyåbnede Godset.

Guitaristen er søn af bandets trommeslager Tony Cigna, der kom til Danmark fra Italien sidst i 80’erne og har haft en lang international karriere. Han har sat et stort aftryk med sit energiske og swingende spil, som har rødder helt tilbage til jazzens helt store trommeikoner. Tony Cigna har i mange år arbejdet som sidemand i forskellige bands og indspilninger samt fungeret som musiklærer på danske musikskoler.

Pianist, komponist og arrangør Erik Ørum von Spreckelsen, hvis stil emmer af harmonisk og teknisk overskud, startede sin karriere i Bob Rockwells kvartet “A Night Out” i 1986, og han var også med til at starte det banebrydende band Page One med bl.a. Thomas Blachman og Lennart Ginman. Siden har han været særdeles aktiv i både rytmisk og ikke mindst klassisk regi og har derudover sit daglige virke på Syddansk Musikkonservatorium som docent og har været med til at uddanne mange generationer af unge musikere.

Bassist Morten Ankarfeldt er også fast medlem af dette band og en af de mest travle og efterspurgte bassister på den danske jazzscene. Han er aktiv i utallige jazzsammenhænge og bevæger sig ubesværet mellem de forskellige genrer. Med sin melodiske tilgang til basspillet er han et sikkert anker på utallige indspilninger og er bl.a. kendt for sit samarbejde med Morten Schantz, Mads Mathias, Cathrine Legard og Sinne Eeg, for at nævne nogle få. Ikke mindst er Morten Ankarfeldt også komponist og arrangør og har udgivet musik i eget navn .

Samarbejdet har foreløbig resulteret i to anmelderroste albums fra Cigna & Ørum Quartet, og bandet udgiver lige om lidt et nyt album THE COSMOS som opsummerer deres udvikling de sidste 5-6 år, hvor de bl.a. har eksperimenterer med at inkorporere elektriske elementer i deres akustiske lydbillede. Ved koncerten på Godset skal vi både høre musik fra det nye album kombineret med klassikere fra bandets bagkatalog.

Lyt til musikken:

www.soundcloud.com/cignorum/albums https://www.youtube.com/playlist?list=PL9Zoot_fkICMZgzaw1Zg21fwAjxM9brSO

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding