Emil de Waal feat. Gustaf Ljunggren, Dan Hemmer og Fredrik Lundin

Medvirkende
Emil de Waal
trommer og percussion - DK
Fredrik Lundin
saxofon - DK
Dan Hemmer
hammondb3 - DK
Gustaf Ljunggren
guitar, mandola, celeste, marimba, klarinet - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
02-10-2021, kl. 20:00

Vente er navnet på det sjette album og det nyeste resultat af et mangeårigt samarbejde mellem trommeslageren Emil de Waal, klarinettisten Elith “Nulle” Nykjær, multimusikeren Gustaf Ljunggren og hammond-organisten Dan Hemmer. De fire musikere kommer fra forskellige musikalske baggrunde og det nye anmelderroste album rummer elementer af deres personlige historier, som vi bliver præsenteret for, når de spiller numre fra Vente på Godset.
Emil de Waal er primus motor i projektet. Han er en garvet trommeslager, der har spillet med en kongerække af navne i dansk rock-, pop- og jazzmusik – lige fra Bagdad Dagblad, over Old News, Maluba Orchestra, Anne Linnet og Lars HUG til sit nuværende band Kalaha, der blander elektronisk musik med inspiration fra jazz og afrikansk musik. At Emil de Waal har opereret inden for så mange forskellige genrer, høres tydeligt på det nye album.
84-årige Elith ”Nulle” Nykjær har desværre meldt afbud til aftenens koncert pga sygdom, men heldigvis er der fundet en afløser – nemlig ingen ringere end Frederik Lundin, der foruden at være saxofonist og fløjtenist også er komponist, orkesterleder og underviser. Han har spillet med en lang række danske og internationale musikere og modtaget utallige priser. Han har bl.a. været solist og komponeret musik til DR Big Band og har fået udgivet intet mindre end 14 albums som kapelmester med egen musik. Han har besøgt Jazz6000 flere gange tidligere – bl.a. med sit eget band Offpiste Gurus.
Gustaf Ljunggren er født i Stockholm og bosat i København, hvor han er uddannet som saxofonist. Han blev kendt af et stort dansk TV-publikum, da han var kapelmester i programmet Det Nye Talkshow. Han har spillet, og indspillet, med en lang række kunstnere, bl.a. Robyn, Teitur, Caroline Henderson, C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Sebastian. Ljunggren omtales ofte som ”multiinstrumentalist” da han mestrer både blæse-, strenge- og tangentinstrumenter – egenskaber, som har været et stærkt aktiv i det mere end 20-årige samarbejde med Emil de Waal.
Hammond-organisten Dan Hemmer er bl.a. kendt som den ene halvdel af duoen Lindberg Hemmer Foundation, med den nu afdøde kultfigur Morten Lindberg aka Master Fatman. Hemmer har spillet med gud og hvermand, indenfor alle genrer, og de senere år har han og saxofonisten Michael Blicher spillet, indspillet og turneret flittigt med ingen ringere end den amerikanske funk – trommeslager Steve Gadd.
Bandets frie tilgang til at spille musik, er – sammen med deres elegante blanding af original-kompositioner, skrevet af gruppens egne medlemmer, samt nøje udvalgte og helt personlige fortolkninger af jazz-standarder – med til at give musikken en nostalgisk og samtidig tidløs stemning. Kom med på en skøn rejse på tværs af musikalske genrer og generationer.
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding