Et letsindigt ord

Sange fra besættelsestiden markerer 70-året for Danmarks befrielse

Medvirkende
Karoline Budtz
vokal - DK
Finn Odderskov
saxofon - DK
Jens Christian Kwella
guitar - DK
Kim Mikkelsen
kontrabas - DK
Lars Wagner
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.
06-05-2015, kl. 20:00

Jazzkoncert i Multisalen, Søstrehuset, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetsalg i døren. Entre for studerende uden medlemskab 50 kr.

“Et letsindigt ord” spiller og fortæller om musikken i Danmark under besættelsen. Det er primært en koncert, men suppleret med fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken.

I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swing-musikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Swingmusikken var ofte krydret med underholdning, refrænsang og populært repertoire. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse.

Et letsindigt ord fokuserer primært på disse revysange og swing-numre skrevet og spillet af bl.a Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen, Svend Asmussen m.fl.

Hvad musik hørte modstandsmanden, den almindelige dansker, den tyske soldat og de andre grupper i samfundet? De er nogle af de spørgsmål “Et letsindigt ord” forsøger at besvare gennem musik og ord. Musikken fremføres i arrangementer tro mod de oprindelige versioner, men uden at være en nøjagtige kopier.

Alle musikere er konservatorieuddannede og har en lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber både i Danmark og udlandet.

Koncerten er arrangeret af Kaj Skaaning i samarbejde med Jazz6000
med støtte fra Kolding Kommunes Kulturpulje

 

Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.

Jazzklub i Kolding