Hans Ulrik Quartet featuring Steve Swallow

Medvirkende
Hans Ulrik
saxofon - DK
Steve Swallow
bas - DK
Anders Mogensen
trommer - DK
Niclas Knudsen
guitar - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
14-09-2019, kl. 20:00

Ved aftenens koncert med Hans Ulrik og stjernebassisten Steve Swallow  afholdes landets første støttekoncert til bevarelse af radiokanalen P8 Jazz. Her vil en af sværvægterne på den danske jazzscene, saxofonisten Hans Ulrik, i forbindelse med sin koncert med den amerikanske stjernebassist Steve Swallow fortælle om sit forhold til P8 Jazz og radiokanalens betydning for dansk jazz. Medlemmer af Jazz6000 vil i pausen arrangere en underskriftsindsamling til bevarelse af P8 Jazz.

Den borgerlige regering besluttede sammen med Dansk Folkeparti i 2018 at nedlægge radiokanalen P8 Jazz ved udgangen af 2019. Radiokanalen har ca. 100.000 ugentlige lyttere og spiller jazz 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Lukningen af kanalen har skabt røre blandt udøvende jazzmusikere, jazzklubber og jazzentusiaster i hele landet. Jazz6000 har bl.a. været medunderskriver af et brev til politikerne om de fatale konsekvenser, som lukningen får for jazzscenen, og bedt dem genforhandle medieforliget. Nu arrangerer Jazz6000 den hidtil første støttekoncert, der har til formål at få Folketinget til at ændre beslutningen om at nedlægge P8 Jazz.

Den danske saxofonist Hans Ulrik har sammen med den legendariske amerikanske bassist Steve Swallow skabt ny og swingende musik, der trækker på deres respektive og forskelligartede musiktraditioner. Det er indbegrebet af moderne og lyrisk jazz. Steve Swallow har i sin mere end halvtredsårige karriere komponeret en lang række af de iørefaldende melodier, som i dag går under betegnelsen jazzstandarder og spilles af jazzmusikere overalt i verden. Han har gennem årene spillet sammen med et hav af fortidens jazzikoner, fx Stan Getz, Benny Goodman, Joäo Gilberto, John Scofield og Carla Bley. Hans Ulrik er bl.a. kendt fra DR Big Bandet. På Godset spiller Steve Swallow og Hans Ulrik sammen med nogle af de danske jazzgiganter, nemlig den altid hårdtslående og samtidig fintfølende Anders Mogensen på heavy trommer og den sublime Niclas Knudsen på fandenivoldsk guitar, der er kendt fra bl.a. Ibrahim Electric. Der venter tung jazz spillet med den største lethed af fire af jazzens absolutte sværvægtere.

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding