Horse Orchestra

Vinder af DMA Jazz 2015

Medvirkende
Erik Kimestad
trompet
Ingimar Andersen
saxofon
Petter Hängsel
trombone
Kristian Tangvik
tuba
Jeppe Zeeberg
piano
Nicolai Kaas Claesson
bas
Rune Lohse
trommer
31-08-2016, kl. 20:00

Horse Orchestra er en vaskeægte musikalsk smeltedigel, som består af syv af de bedste unge jazzmusikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz, som har helt styr på musikhistorien og samtidig formår at åbne musikken op for et bredt publikum.

Musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok, fri improvisation, og præsenteret med fyrig rock’n’roll-attitude. Her mødes New Orleans med hiphop-beats og freejazz, med afstikkere til rock og renæssancemusik, som skaber et originalt og humoristisk udtryk, som rækker langt ud over jazzmusikkens normale segment.
Humor er for Horse Orchestra et lige så vigtigt musikalsk element som instrumental ekvilibrisme. Her er tale om en humoristisk og livsglad musikalsk fest, som er så smittende at man med glæde lader sig indhylle i gruppens til tider ekstreme klanglige eksperimenter.

Horse Orchestra spillet for et begejstret publikum i både Danmark, Sverige, Norge, Island og Tyskland.
Bandets første album Living the Dream blev den helt store vinder ved Danish Music Awards 2015, med hele to priser, som henholdsvis Årets nye danske 

jazznavn og Årets danske særudgivelse. Her fik de bl.a. disse ord med på vejen af juryen:
Bandet består af unge musikere, som ikke har nogen respekt for konventionerne. De gør akkurat, hvad de vil uden at skele til, hvad andre musikere gør. De kan kaste sig ud i en New Orleans-komposition fra 1920’erne i det ene øjeblik og jazz fra Chicago fra 60’erne i næste og spille begge stilarter med lige stor overbevisning – samtidig med at de tilfører musikken et personligt og originalt præg”.

Hele bandet deltager i den efterfølgende jamsession på JAZZHOUSE PITSTOP.

Arrangementet er en del af festivalen JAZZ I TREKANTEN

Pris - medlem: 80
Pris - under 25 år eller studiekort: 40
Pris - ikke medlem: 120

Jazzklub i Kolding