Itamar Borochov

Israelsk Rising Star med newyorker-trio

Medvirkende
Itamar Borochov (ISR)
trompet
Rob Clearfield (US)
flygel flygel
Luca Fattorini (IT)
kontrabas
Amir Bar Akiva (ISR)
trommer
11-02-2023, kl. 20:00

Jazz er en levende tradition, der findes i forskellige former og farver overalt i verden. Født i Israel er trompetisten og komponisten Itamar Borochov vokset op i en kulturel smeltedigel. Det kan høres i hans forunderligt smukke musik, der er en musikalsk hybrid, der bygger bro mellem den jødiske jazztradition, den mellemøstlige og nordafrikanske musik, som strømmede ud fra den lokale synagoge i Jaffa i Israel, hvor han voksede op, og storbysjazzen a la Miles Davis og John Coltrane i Brooklyn, som sidenhen blev hans hjemsted. I 2021 vandt han den vel nok mest prestigefulde europæiske jazzpris ”Rising Star Award”, som sidenhen har bragt han rundt i det meste af verden med sin helt unikke musik, der med ufattelig skønhed og musikkens powersprog kan give os alle håb om en fredelig verden. Der venter en multikulturel og livsbekræftende tour de force med afstikkere til det bedste fra hans seneste fire albums, der emmer af medrivende, lyriske og eksotiske lydlandskaber, der beviser, at moderne jazz ligesom religion er en tradition, der konstant kræver nyfortolkning for at bevare livskraften.

Lyt til Itamar Borochov her:

Læs mere om Itamar Borochov her: https://www.itamarborochov.com

Anmeldelser:
“Denne synergetiske søgen udføres med stor integritet og demonstrerer dybdegående viden, som kun er mulig fra én, der har oplevet disse traditioner på egen hånd.”
Jazz Magasinet

“Hans melodier er direkte og ofte med sørgmodig tone, hans harmonier og rytmer robuste og gentagne. Hans seneste album, “Blue Nights”, samler påvirkninger fra Mellemøsten og Nordafrika med jazz-akademi-tænkning.”
NEW YORK TIMES

Pris - medlem: 100
Pris - under 25 år eller studiekort: 50
Pris - ikke medlem: 150

Jazzklub i Kolding