Jacob Fischer Trio featuring Francesco Calí

Jazz med middelhavsstemning på en kold vinterdag

Medvirkende
Francesco Calì
accordeon
Jacob Fischer
guitar
Yasser Pino
kontrabas
Andreas Fryland
trommer
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
20-01-2023, kl. 20:00

Luk øjnene og forestil dig et lille italiensk torv i en billedskøn middelalderby på Sicilien, hvor du befinder dig en lun sommeraften. Hvis du rigtig spidser ører, kan du måske høre den dejligste musik strømme dig i møde fra en af de små baggårde, der emmer af hektisk liv og glade dage. Men faktisk behøver du ikke tage længere end til Kolding, hvor Godset denne aften udgør rammerne for en helt fantastisk autentisk og intim koncert, der lyder præcis som i din italienske feriedrøm. Det er lyden af en velklingende akustisk guitar leveret af Jacob Fischer, der danser intimt med et indsmigrende italiensk akkordeon spillet af selveste Francesco Calí. Det er fransk sigøjnerjazz, brasiliansk choro og afstikkere til italiensk filmmusik og et par danske klassikere pakket ind i italiensk gavepapir. Tag med os på en musikalsk ferie, du ikke vil hjem fra. Ci vediamo in Italia!

Om musikerne:

Jacob Fischer har i efterhånden mange år været en af de mest efterspurgte musikere i Danmark, både i kraft af sit alsidige spil og sin evne til både at kunne spille opfindsomme gnistrende soloer og være en lydhør akkompagnatør. Han har spillet med de bedste inden- og udenlandske musikere og har fuld gang i en international karriere med turneer og indspilninger i USA og Japan med hovedsageligt amerikanske musikere. Jacob Fischer har været fast medlem af violinlegenden Svend Asmussens kvartet, og har ifølge anmelderne været stærkt medvirkende til at Asmussen i sin karrieres efterår har nået nye kunstneriske højder. Han har spillet med hele den danske jazzelite bl.a.: NHØP, Allan Botschinsky, Jesper Thilo, Finn Ziegler, Bob Rockwell og Radioens bigband – foruden duosamarbejdet med guitaristen Doug Raney.

Desuden har der været mulighed for at høre ham i samarbejde med udenlandske stjerner som Monty Alexander, Art Farmer, Toots Thielemans, Lee Konitz, Gary Bartz, John Abercrombie, Scott Hamilton, Adam Nussbaum, Harry Allen, Dick Hyman, Eric Alexander, Jerry Bergonzi, Richard Galliano og Chris Potter. Han har som den eneste modtaget de tre store jazz-priser: Ben Webster prisen, JASA-prisen og Palæ-prisen. En perlerække af flotte anmeldelser har udråbt ham til at være en solist af international klasse, der kan måle sig med de mest navnkundige guitarister.

Læs mere her: http://www.jacobfischer.dk/index.html

Francesco Calí er fra Catania på Sicilien, men er uddannet klassisk pianist og komponist fra musikkonservatoriet i Berlin, men har siden taget akkordeonen med rødder i sit hjemland til sig som sit foretrukne instrument. Han har turneret verden rundt og spillet med på et utal af indspilninger og vundet en lang række priser.

Læs mere her: https://www.francescocali.com/bio

Yasser Pino er født i Havana i 1976, men bor i dag i København. Pino er uddannet i klassisk guitar fra konservatoriet “Amadeo Roldan” i Havana i 1995 og kontrabassist og lærer fra det Rytmiske Konservatorium i København i 2006. I Cuba arbejdede Pino som bassist med bands som Aries, Natura, Gerardo Alfonso , Raul Torres, Polito Ibañez , Chucho Valdes Jr, Roberto Fonseca & “Temperamento”, Denis y su Swing, Rojitas y su Orquesta. Yasser Pino kom i sin tid til Danmark for at studere hos NHØP, og er siden blevet en fast del af danske musikscene med sit opfindsomme, humørfyldte og rytmisk intense basspil.I øjeblikket er han en meget travl musiker, der spiller og indspiller med kendte musikere som fx Morten Grønvad, Simon Spang-Hanssen, Jonas Johansen, Steen Rasmussen, Jakob Dinesen, Calixto Oviedo, Eliel Lazo, Alexander Abreu, Ernesto Manuitt, Selene Muñoz, Carlos Perez, Afrocuban All Stars, Cubanismo, Harold Lopez-Nussa Trio, Abel Marcel og Dafnis Prieto. Han underviser også i kontrabas, elbas, guitar og ensemble.

Læs mere her: https://www.yasserpino.com/

Tom Jensen er en fantastisk jazztrommeslager, som vi ganske vist sjældent oplever på jazzscenen i Danmark. Det skyldes, at han er fast trommeslager i bl.a. Cirkusrevyen og ofte er på turne med Stig Rossen og en række andre musikere.

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding