Jazzkonkurrencen 2023

Jazz6000 hjælper morgendagens jazzstjerner på vej

Medvirkende
Frede Holger
flygel - DK
Harald Hagelskjær
kontrabas - DK
Gustav Hagelskjær
trommer - DK
Anne Skov Frost Jensen
sang & trombone - DK
Alma Hjelholt
sang & trompet - DK
Aske Høi Krogh
bas - DK
Bjarke Frandsen Andersen
keys & rap - DK
Frederik Lyhne Uhrenholt
guitar - DK
Jacob Tang Maunsbach Jacob Tang Maunsbach
guitar - DK
Johanna Mosbech
trompet & sang - DK
Mathias Ploug
trommer - DK
Aske Stubkjær
klaver og reallyde - DK
Daniel Skov
elektrisk guitar og deepmind synth - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 0 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 0 kr.
Pris - ikke medlem: 0 kr.
22-03-2023, kl. 20:00

Arrangementet er gratis

Danmarks største talentudviklingsforløb for unge jazzmusikere er tilbage! Nu i en ny form med endnu mere fokus på udvikling og mindre på konkurrence – Jazzkonkurrencen 2.0.

For Danmark har et imponerende vækstlag af unge jazztalenter, der bare venter på at blive opdaget. Derfor har JazzDanmark taget initiativ til Jazzkonkurrencen, som afvikles en gang årligt. Jazzkonkurrencen er Danmarks ældste og største jazzkonkurrence for unge musikere og har eksisteret siden 2002. De første 15 år under navnet Ung Jazz og siden 2017 som Jazzkonkurrencen. Tidligere vindere tæller så prominente orkestre som Svaneborg Kardyb, Little North og Baryl.

 

Jazzkonkurrencen 2023 foregår her:

  • 10. februar: Huset i Hasserisgade, Aalborg
  • 22. marts: Jazz6000/Godset, Kolding
  • 20. april: Musikhuset Dexter, Odense
  • 22. juni: Jazzhus Montmartre, København

Jazzkonkurrencen arrangeres og afvikles af JazzDanmark i samarbejde med ovenstående jazzaktører. Jazzkonkurrencen er hovedfinansieret af Gangstedfonden.

I Jazz6000 har vi valgt at indstifte en publikumspris til det orkester, som vores publikummer bedst kan lide. Så kom og vær med til at afgøre, hvem der skal vinde en kontrakt til en koncert hos Jazz6000 på Godset.

Hvad er Jazzkonkurrencen for noget?

Tre up-coming jazzorkestre, fire spillerunder og én vinder.

I 2023 dyster tre bands, der alle præsenterer splinterny musik. Deres musikalske udtryk varierer fra intim nordisk trio-jazz og minimalistisk klaver suppleret med elektriske elementer og reallyde til et helt anderledes maksimalistisk genre-fusionerende otte-personers band.

Læs her mere om de tre bands:

Kosmos Trio spiller moderne jazz i et minimalistisk og nordisk klingende lydunivers. Trioen taler et simpelt og forståeligt sprog via komplekse kompositoriske idéer. Dette spændingsfelt gør dem til en interessant og bredtfavnende gruppe, der sørger for en nærværende og stor koncertoplevelse.
Kosmos Trio udgav i oktober deres debutalbum, ”Brev Til En Ven”, gennem April Records til god omtale både nationalt og internationalt. Jazz Journal UK skrev: “Brev Til En Ven (…) is a release of original, leanly rendered yet highly atmospheric compositions, with pensive melancholy and vibrant affirmation held in stimulating balance throughout.
Frede Holger – klaver, Harald Hagelskjær – kontrabas, Gustav Hagelskjær – trommer
https://www.facebook.com/KosmosTrio

KÖZ er et spirende band med udspring i Roots&Hybrid-scenen i Aarhus. Bandet lader genrer og stilarter fra fjerne egne fusionere med moderne vestlige toner. Musikken lægger op til dans såvel som eftertanke. Rock, hip-hop, jazz og afro-grooves blandes med skæve toner og taktarter og melankolske svævende universer fra det kolde nord.
Det otte personer store band har endnu ikke udgivet noget, men KÖZ’ musik kommer til sin ret, når bandet optræder live, hvor samspillet på scenen, og ikke mindst med publikum, løfter projektet til dets fulde potentiale.
Anne Skov Frost Jensen – sang & trombone, Alma Hjelholt – sang, trompet, Aske Høi Krogh – bas, Bjarke Frandsen Andersen – keys & rap, Frederik Lyhne Uhrenholt – guitar, Jacob Tang Maunsbach – guitar, Johanna Mosbech – trompet & sang, Mathias Ploug – trommer
https://www.facebook.com/koz.lyd

Aske Stubkjær spiller nordisk-klingende jazz med en eksperimenterende tilgang. Numrene udspringer fra visuelle og auditive iagttagelser fra hverdagens naturlige handlinger. Han opfanger situationer i nuet, og prøver at omfavne øjeblikket i sin musik ved at bruge real-lyd og integrere momenterne i numrene.
Aske Stubkjær udgiver 4. maj debut-ep’en “Tænker Tanker” – hans første soloudgivelse i eget navn. 6 numre der suger dig ind i et roligt univers, fyldt med sfærisk stemning og autenticitet.
Aske Stubkjær – klaver og reallyde
Daniel Skov – elektrisk guitar og deepmind synth https://www.facebook.com/profile.php?id=100087294257869

Pris & Billet
Pris - medlem: 0 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 0 kr.
Pris - ikke medlem: 0 kr.

Jazzklub i Kolding