Jazzkonkurrencen 2024

Jazz6000 hjælper morgendagens jazzstjerner på vej

13-03-2024, kl. 20:00

Gratis entre

 

Danmark har et imponerende vækstlag af unge jazztalenter, der bare venter på at blive opdaget. Igennem mange år har Jazzkonkurrencen været med til at spotte og sidenhen fremme fremtidens jazzstjerner. Tænk bare på navne som Svaneborg Kardyb, Ginne Marker, Baryl og Little North. Jazz6000 arrangerer Jazzkonkurrencen i samarbejde med Jazz Danmark, Jazzhus Montmartre i København, Dexter i Odense og Huset i Aalborg. For dig som publikum er Jazzkonkurrencen en mulighed for at opleve, hvor jazzen i Danmark er på vej hen. Det er en fagjury, der bedømmer orkestrene, men du kan være med til at bestemme, hvem af dem, der skal vinde Jazz6000’ publikumspris 2024. Kom og giv din stemme – og vær med til at støtte morgendagens jazzstjerner!

De udvalgte orkestre er i 2024: Musvit, Udsyn og Vingborg/Valencia

Musvit spiller nykomponeret genrebrydende musik inspireret af
elementer fra både den traditionelle og mere frie slags jazz, hip-hop, pop og elektronisk musik. Medlemmerne kommer med relativt forskellige musikalske baggrunde og kundskaber som de byder ind med i forhold til at skabe bandets sound. En sound, som kan være tør, våd, stor og lille, men ubetinget er gruppens egen.
Lineup:
Ronja Rose Andersson – sang, sax og synth
Teis Ortved – sax og keys
Jacob Tjernström – kontrabas
Adam Lorentzi – trommer

Udsyn bevæger sig smidigt i jazzgenren og låner flittigt elementer fra klassiske, elektroniske og alternative stilarter, der tilsammen udgør et cinematisk lydbillede inspireret af blandt andet minimalisme og nordisk tonesprog. Drivkraften bag Udsyn er jagten efter at skabe organiske stemninger, man kan mærke og visualisere. I et dynamisk spændingsfelt af harmoni, nærhed og dissonans formidler gruppen perspektiver på tilværelsen gennem musikalske rum og verdener, du på egen hånd kan fortabe dig i, gå på opdagelse i og måske finde mening i.
Lineup:
Morten Heide – synth
Ole Røndal Kjeldsen – klaver
Johan Kjær Houver – kontrabas
Marco Ceglarek – trommer
Viktor Ravn – guitar

Vingborg/Valencia har musikalske rødder i jazz og folkemusik, men breder sig legende langt ud over det og ind i både rock, pop og ambient. Det er nysgerrighed og skabertrang, som driver gruppen frem i deres følsomme og legende lyd, og som lytter bliver man blidt indsluset og omsluttet af smukke melodier, kreative grooves og nærværende soloer. Niels Overgaard (Jazznyt.dk) skriver bl.a. om gruppens debutalbum: “De er ikke ude på at revolutionere noget – men kommer alligevel uforvarent til at gøre det. På deres egen stille måde fører de den nordiske jazztradition og tone ind i en ny tid.”
Lineup:
Hannah Vingborg – klaver og keys
Lasse Wagner – trommer
Emil Lund – elbas,
Christian Valencia – guitar

Jazzkonkurrencen arrangeres og afvikles af JazzDanmark, i tæt
samarbejde med de fire partnere; Huset i Aalborg, Jazz6000 i Kolding, Musikhuset Dexter i Odense og Jazzhus Montmartre i København. Jazzkonkurrencen er hovedfinansieret af Gangstedfonden.
Arrangementet er gratis

Jazzklub i Kolding