Jazzkonkurrencen

Oplev morgendagens stjerner i Jazzkonkurrencen!

14-02-2019, kl. 20:00

Jazzkonkurrencen er en landsdækkende musikalsk dyst for unge jazzmusikere under 30 år, som er arrangeret af JazzDanmark.
Fire bands fra hele landet startede i konkurrencen, og nu er der tre tilbage.
Koncerter i Aalborg, Kolding og København
Forløbet er tredelt og begyndte i Aalborg. Her deltog fire udvalgte bands, hvor ét band endte med at blive sorteret fra. De tre resterende bands skal nu spille i Kolding, nærmere bestemt den 14. februar på Godset/Jazz 6000, og det er her de to finalister skal findes. De to finalister mødes i finalen, der afholdes på Jazzhus Montmartre i København.
Ved alle runder vil det være en nøje udvalgt lokal jury, bestående af professionelle musikere og branchefolk, som står for at udpege, hvem der skal videre i Jazzkonkurrencen.

Coaching til finalisterne
I forløbet op til koncerten i København vil finalisterne få mulighed for at indspille nyt materiale, få coaching i forhold til deres musik og performance samt få mulighed for at blive spillet på P8 Jazz.
Den endelige vinder modtager 10.000 kr. og en chance for at spille på en række af de danske jazzfestivaler samt til Euroradio Jazz Competition.
Jazzkonkurrencen erstatter Ung Jazz, hvor prominente navne som Jakob Bro og JazzKamikaze og mange andre har vundet gennem tiden.

Ginne Marker Trio (Aalborg)
I front står den aalborgensiske sanger og guitarist Ginne Marker, der med sin historiefortællende lyrik lyder som klassisk skandinavisk “kind of jazz”, der alligevel har sine tydelige rødder i den amerikanske cool jazz. Trioen består desuden af Mads Dalum (bas) og Tobias Granum (trommer) – har eksisteret siden 2016.

Svaneborg/Kardyb (Aarhus)
Duoen bestående af de århusianske venner Nikolaj Svaneborg, würlitzer, og Jonas Kardyb, trommer, lyder gennemgående skandinavisk. Musikken danner dragende stemningsbilleder med rolige klangflader, fine melodier og et ambient lydbillede. De er albumaktuelle med debuten “Knob”.

North (København)
En klassisk klavertrio med moderne nordisk lyd. Spiller musik med organiske klangflader og iørefaldende melodier. Lyden er akustisk og energifyldt med melodiske improvisationer. Live understøttes trioens fortællinger af en stemningsskabende lysopsætning, som bidrager til en helstøbt oplevelse.

 

Arrangementet er gratis

Jazzklub i Kolding