Koncertforedrag med Aarhus Jazz Orchestra & Peter Vuust

Når hjernen swinger

Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.
10-11-2023, kl. 20:00

(Se priser nederst på siden).

OM KONCERTFOREDRAGET:

Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til musik? Dette spørgsmål er udgangspunktet for hjerneforsker, komponist og jazzmusiker Peter Vuust, når han sammen med det storslåede Aarhus Jazz Orchestra tager publikum med på en rejse gennem jazzens univers og ind i hjernens dybeste afkroge. Sammen vil de improvisere, swinge og spille både de rigtige og de forkerte toner og give et bud på, hvordan hjernen bearbejder det hele – fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt.

Koncerten er et unikt møde mellem foredrag og live-musik, hvor publikum gennem ord, billeder og musik får et spændende indblik i, hvad der sker med os mennesker, når vi påvirkes af toner, rytmer, klange og melodier. Koncertforedraget giver os måske et svar på, om musikere virkelig har mere krøllede hjerner end os andre. Og måske vi endda bliver klogere på, om vores reptilhjerne vitterligt er vild med jazz. Peter Vuust og Aarhus Jazz Orchestra vil helt sikkert få din hjerne til at swinge.

Hvem er Peter Vuust:

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Peter Vuust er dermed den unikke kombination af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjernen optræder han ofte i medierne som ekspert på området. Han er også en efterspurgt foredragsholder, der på både seriøs og underholdende vis formidler sin og andres forskning, bl.a. over for virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.

Mere om Aarhus Jazz Orchestra:

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Requiem”, og i 2019 vandt orkestret JazzDanmark-prisen, som hylder årets nyskabende koncertoplevelse.

Læs mere om Aarhus Jazz Orchestra her: www.aarhusjazzorchestra.dk

 BEMÆRK: Eksklusivt for medlemmer af Jazz6000:

Deltag artist talk og kom tættere på mennesket, hjerneforskeren og musikeren Peter Vuust. Jazz6000 byder på velkomstdrink. Deltagelse er gratis for medlemmer, der dog skal tilmelde sig arrangementet ved online køb af billet til koncertforedraget. Læs mere nedenfor.

Fredag den 10. november kl.18.45 på Godset

Entre: Gratis for medlemmer

Inden aftenens store koncertforedrag med Aarhus Jazz Orchestra og Peter Vuust har du som medlem af Jazz6000 muligheden for at deltage i en uformel snak med Peter Vuust, der er en internationalt anerkendt hjerneforsker fra Aarhus Universitet og praktiserende jazzmusiker. Selve koncerten giver os svar på alt det interessante man har fundet ud af om musikkens indvirkning på den menneskelige hjerne. Under denne Q&A-seance får du helt eksklusivt muligheden for at komme tættere på mennesket, musikeren og forskeren Peter Vuust.

Q&A-seancen med Peter Vuust starter klokken 19.00. Klokken 18.45 byder Jazz6000 alle velkommen og serverer en lille velkomstdrink. Det er gratis at deltage i arrangementet, men du skal tilmelde dig arrangementet online ved køb af billet til koncertforedraget.

Er du ikke medlem af Jazz6000, men ønsker at deltage i arrangementet, kan du melde dig ind i foreningen på vores hjemmeside på www.jazz6000.dk. Medlemskabet koster kr. 200 og gælder i 12 måneder. Et medlemskab giver dig en række medlemsfordele, fx får du 1/3 rabat på vores billetpriser.

Vi håber, at du har lyst til at deltage i en hyggelig aften sammen med alle os andre jazzglade mennesker i foreningen – og komme lidt tættere på nogle af de musikere, der præger den danske jazzscene.

Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.

Jazzklub i Kolding