Kurt Elling (US) & Aarhus Jazz Orchestra

Medvirkende
Kurt Elling
vokal
Aarhus Jazz Orchestra
null
Pris & Billet
Pris - medlem: 60 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.
21-05-2014, kl. 20:00

Kurt Elling er ubestridt den største nulevende mandlige jazzsanger med en unik stemmepragt, poetisk nerve og en vidtfavnende musikalsk bevidsthed. Hos Kurt Elling får man det hele. I 2010 vandt Kurt Elling en Grammy i kategorien ‘Best Vokal Jazz Album’ for cd’en ‘Dedicated to You’. Ikke just overraskende, da alle hans andre 10 cd-udgivelser – incl. den seneste ‘1619 Broadway’ fra 2012 – er blevet nomineret til en Grammy. Derudover er han de sidste 13 år i træk blevet kåret som verdens bedste mandlige jazzvokalist af kritikerne på det anerkendte amerikanske jazz-tidsskrift, DownBeat. Så det er i sandhed en jazz-superstjerne Aarhus Jazz Orchestra nu har inviteret til en håndfuld koncerter i Danmark i maj 2014. Til det er der kun at sige: Mød op på Godset i Kolding og få amerikansk vokaljazz i absolut verdensklasse.

Repertoiret bliver numre fra Kurt Ellings store bagkatalog, og arrangementerne er skrevet specielt til Aarhus Jazz Orchestra af Danmarks førende bigbandarrangør, Jesper Riis, det unge amerikanske talent, Nicholas Urie og ikke mindst af de sidste 20-30 års helt store arrangører, Michael Abene, som bl.a. har arbejdet med navne som Joe Lovano, Liza Minnelli, B.B. King og GRP All-Star Big Band. Aarhus Jazz Orchestra har spillet med Kurt Elling flere gange tidligere. Senest i 2011 hvor det blev til en udsolgt turné i Skandinavien først på året. Hen på sommeren optrådte de sammen på North Sea Jazz Festival i Holland og senere på året var de på turné i USA. Her gav de 10 koncerter i Chicago, New York, Boston og Washington – blandt andet hele seks aftener i træk på Birdland, den legendariske jazzklub ved Time Square i New York.

Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) regnes for et af Skandinaviens førende bigbands, og får som det eneste rytmiske ensemble støtte fra både Staten og Aarhus Kommune. Efter 34 år i front trak grundlæggeren af orkesteret, Jens Klüver, sig tilbage i foråret 2012, og overlod den kunstneriske ledelse til den internationalt anerkendte saxofonist, komponist og orkesterleder, Lars Møller. Gennem tiden har orkesteret samarbejdet med et hav af store solister. De senere år har – ud over flere turnéer med Kurt Elling – blandt andet budt på fantastiske koncerter med guitar-ikonet, John Scofield, der nykomponerede ‘iRequiem’ i en fyldt Aarhus Domkirke og Weather Report & Steps Ahead Tribute med Peter Erskine bag trommerne. www.aarhusjazzorchestra.dk

Pris & Billet
Pris - medlem: 60 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.

Jazzklub i Kolding