Iiro Rantala HEL Trio

Helvedes god jazz med international stjernetrio

Medvirkende
Iiro Rantala
flygel - FI
Conor Chaplin
bas - GB
Anton Eger
trommer - SE
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
27-09-2024, kl. 20:00

 

>
Den finske pianist Iiro Rantala er en ener. Og hans musikalske vildskab og klaverfærdigheder er ganske enkelt enestående. Uanset om man får chancen for at opleve ham i klassiske musiktempler som Berlin Philharmonie, Elbphilharmonien i Hamborg, Konzerthaus Berlin, Philharmonie Köln eller i jazzklubber og på festivaler i hele Europa, tryllebinder han med garanti sit publikum.

Både når han optræder solo, som trio eller med et kæmpe orkester i ryggen, bevæger Rantala sig ubesværet i grænselandet mellem jazz, klassisk, pop og den nordiske musikarv. Hos ham er det aldrig alt eller intet. Han giver altid alt og kombinerer følelser og melankoli med masser af humor og charme i alt, hvad han gør.

Som den enestående jazzmusiker han er, har han igennem årene udgivet et hav af ikoniske albums og spillet sammen med legendariske jazzmestre som Lars Danielsson, Ulf Wakenius og Peter Erskine. Mest kendt er han dog for sin kulttrio Töykeät.

Lige siden han opløste denne, har han ledt efter den perfekte trio. Den har han fundet med HEL Trio, siger han. Og vi kunne ikke være mere enige. Her har han fået fornemt selskab af den svenske trommeslager Anton Eger, der er en af de største trommeslagere på den europæiske jazzscene i øjeblikket, og den britiske stjernebassist Colin Chaplin, der især er kendt fra det stærkt prisbelønnede orkester Dinosaur.

Som i al musik fra den klassisk skolede mesterpianists hånd venter der elektronisk powerjazz med stor virtuositet og improvisatorisk finurlighed. Det er helvedes vild og smuk jazz. Deraf måske navnet HEL Trio.  

Hør HEL Trio her:

Læs mere her: 

https://iirorantala.fi/ 

Hør podcast med Iiro Ranatala og Anton Eger:

Anmeldelser: 

“Intelligens, humor, masser af følelser, uforudsigelige ideer og udsøgt klaverhåndværk” (FAZ).  

Læs flere anmeldelser her: https://iirorantala.fi/reviews/ 

Om Iiro Rantala: 

Den finske pianist Liro Rantala beskrives som “en naturkraft ved tangenterne” (Jazz Thing). I næsten 20 år dominerede han jazzscener i og uden for Europa med den anarkistiske trio Töykeät. Hans efterfølgende ACT-debutalbum, “Lost Heroes”, markerede et vendepunkt i hans musik. Hvor det tidligere havde været den uhæmmede virtuositet, der herskede, søgte og fandt Rantala nu styrke i melodi, harmoni og dybe følelser. Hans vildskab skinner dog stadig igennem sammen med hans fremragende klassiske klaverfærdigheder. Rantala formår på mange måder at holde en hårfin balance. Han hyldes af kritikerne og har modtaget priser som de tyske pladekritikeres årlige pris, ECHO Jazz, den finske EMMA-pris og mange flere. Samtidig er han en publikumsfavorit, der optræder ved hundredvis, hvis ikke tusindvis, af koncerter.  

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding