Lis Wessberg: Yellow Map

Medvirkende
Lis Wessberg
trombone - DK
Anders Philipsen
flygel - DK
Lennart Ginman
kontrabas - DK
Jeppe Gram
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
30-09-2022, kl. 20:00

”Yellow map” er titlen på Lis Wessbergs fantastisk smukke album, hvor hendes melankolske, inderlige og samtidig livsglade trombone er toneførende hele vejen igennem. Hun og hendes trombone har tydeligvis noget på hjerte, de gerne vil dele med os andre. Det mærkes i de sjælfulde kompositioner, i de harmonisk smukke arrangementer og i de nærmest drømmende improvisationer. At lytte til musikken er som at begive sig ud på en magisk togrejse gennem mytiske gule landskaber fyldt med uberørt natur. Lis Wessberg har med dette album bevist, at hun er Danmarks vel nok bedste trombonist og en helt fantastisk dygtig komponist. Med sin unikke trombone-feeling har hun skabt sig sin helt egen lyd, som fortjener at blive lyttet til. Jazz Special har rammende skrevet, at hendes gule album uden tvivl er et af de bedste jazzalbums udgivet i 2021. Vi kunne ikke være mere enige.

Med sig på scenen har hun den kendte pianist Steen Rasmussen, der var på Godset for nylig med sin egen Quinteto. Desuden Lennart Ginman, der både er en kendt komponist og bassist. På trommer medvirker Jeppe Gram, der er en af de centrale yngre jazztrommeslagere i Danmark.

Om Lis Wessberg:
Lis Wessberg er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har medvirket på mere en 45 udgivelser. Hun har spillet med hjemlige navne som Steen Rasmussen, Fredrik Lundin, Marilyn Mazur, Jan Kaspersen, Hanne Boel, og har desuden spillet og indspillet med bl.a. Joyce Moreno, Bob Berg, Paulo Braga, Kid Creole & The Coconuts og Ernie Wilkins Almost Big Band feat. Randy Brecker.

Hendes album Yellow Map udkom på April Records oktober 2021 og har allerede høstet mange gode anmeldelser i både indland og udland. Her kommer uddrag fra anmeldelser i forbindelse med udgivelsen Yellow Map:

Jazz Special – December 2021
”Den mangeårige og alsidige erfaringsbaggrund synes at have fået Lis Wessberg til at destillere et udtryk, der koncentrerer sig om at sige det væsentlige. Ikke en tone for meget. Yellow Map er jazz til tiden og må høre til i feltet af årets stærkeste danske jazzudgivelser”

GAFFA – Oktober 2021
”Og en stor del af skønheden skyldes altså Lis Wessbergs visioner og hendes evne til at betvinge trombonen, når den er næsten helt stille og langsom – en ”yderposition”, som stiller særligt store krav til betvingeren.”

Jazznyt v. Niels Overgaard – Oktober 2021
”Yellow Map hører til blandt årets helt store danske jazzudgivelser – Og får en kæmpe anbefaling herfra”…

 

Smuglyt her: https://www.youtube.com/watch?v=tgNDRgn5bg8

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding