Makiko Hirabayashi Trio

Stjernetrio med inspiration i øst og vest

Medvirkende
Makiko Hirabayashi
flygel - JPN
Klavs Hovman
kontrabas - DK
Marilyn Mazur
trommer og percussion - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
30-03-2023, kl. 20:00

Går du også af og til og kigger op i himlen for at opleve et stjerneskud? Hvis du følger med i, hvad der rører sig på jazzscenen, så ved du, at der venter en himmelsk smuk præstation af en af dansk jazz’ helt store stjerner, når den i Danmark bosiddende, men japanskfødte Makiko Hirabayashi gæster Jazz6000 med sin stærkt anmelderroste og prisvindende trio. Hendes lyriske og samtidig sprællevende kompositioner taler et unikt og florlet nordisk-asiatisk tonesprog. Hendes fængslende, men samtidig frisættende måde at bruge flyglet på, har gjort hende til et stort jazznavn i den store verden og lille Danmark. Hun har her vundet bl.a. DMA Jazz-prisen for årets bedste jazzudgivelse i 2021. Med sig har hun Marylin Mazur og Klavs Hovman, der har været musikalske ledestjerner på den danske og udenlandske jazzscene i mange årtier og har spillet sammen med nogle af de allerstørste stjerner i jazzhistorien. Sammen udgør de tre den perfekte jazztrio, der kan fremtrylle dynamisk, farverig og delikat musik med en åben klangrigdom, som henter sin inspiration fra den klassiske verden, det fjerne Østen, jazz og det smukke nordiske lydunivers. Der findes helt afgjort mange stjerner i universet, men ikke ret mange er lige så stor som disse tre i forening. Du kan derfor være helt sikker på at opleve op til flere stjerneskud denne aften på Godset.

Lyt til orkesteret her:
https://www.youtube.com/watch?v=stahphO4DIs

https://www.youtube.com/watch?v=h3qZlS-XMAM

Hvad siger anmelderne:

“Hun har boet i hele verden, suget hele verden til sig, både geografisk og musikalsk. Derfor bringer hun mange kulturer ind i sit spil, der giver et personligt afsæt og dermed også hendes eget bud på jazzen anno 2020. Hendes musikalske håndværk er virtuost med en sans for det lyriske, det rytmiske, nærværet, improvisationen og den levende musik.”
(DJBFA Hæderspris 2020)

“With their fourth release “Where The Sea Breaks”, they are at the top of their game, with music full of dynamism, melodic details and harmonic richness.”
(5***** review on “Where The Sea Breaks” – Politiken, DK) 
read the full review in Danish

“Surely is a magnificent creation that stands resolutely defiant, beckoning while withholding its secrets.”
(5***** review on “Surely” – All Ablut Jazz) read the full review in English

“Colourful, delicate, translucent and self-assured trio album.”
(5***** review on “Surey” – GAFFA) read the full review in Danish

“The feeling is closer to that of late dusk rather than  early dawn, but with the uplifting intensity of creation, exploration and wonderment. Every note, every gesture matters and there is nothing extra.”
(5***** review on “Binocular” – All About Jazz) read the full review in English

“deeply integrated, fiercely vibrant trio playing, where Hirabayashi’s piano, Hovman’s bass and Mazur’s drums act as three equal factors”.
(Review on “Hide and Seek” – Jazz Special) read the full review in Danish

“The compositions are  seductive and moving, trio’s interplay exceptional, and each musician’s performance a delight to the ears.”
(5***** review on “Makiko”, GAFFA) read the full review in Danish

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding