Morten Haxholm Quartet

featuring Kreisberg, Hoenig & Hess

Medvirkende
Jonathan Kreisberg
guitar
Ari Hoenig
trommer
Nikolaj Hess
piano
Morten Christian Haxholm Jen
kontrabas
27-01-2017, kl. 20:00

Der er dømt eksplosiv jazzfest, når Morten Haxholm Quartet gæster Godset sammen nogle af jazzuniversets helt store stjerner. Det er moderne jazz af den slags, du bare bør opleve. Du vil føle dig hensat til New Yorks moderne jazzscene, når bandet med et råt og støvet swing, skæve taktarter og krøllede melodier spiller ørehængende kompositioner a la Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, David Binney o.a.

POLITIKEN 09 April 2013:
“…Absolut høreværdig nutidsjazz…”

“JAZZNYT.DK” 19 Februar 2013:
”…Flere af kompositionerne – f.eks. Giacometti og Ezra – er ganske enkelt meget stærke og interessante. Haxholms basspil er myndigt. Han styrer slagets gang. Det er en imponerende debutplade. Han lægger ud med jazz, der lugter af New York – ikke kun i stil men også i talent og udstråling.”

Morten Haxholm er uddannet på den prestigefulde solistlinje på Rytmisk Konservatorium i København og har med sit overbevisende og bjergtagende kontrabasspil allerede markeret sig både nationalt og internationalt. Han har sin unge alder til trods spillet sammen med nogle af jazzens helt store navne, fx Jesper Riis, Jesper Løvdal, Claus Waidtløw, Søren Møller, Anders Mogensen, Jakob Høyer og Mads La Cour samt turneret med internationale navne som Lage Lund, Gilad Hekselman, Seamus Blake, Dick Oats, John Escreet, Jonathan Kreisberg og Ari Hoenig. Sammen med de to sidstnævnte jazzkonger udgav han i 2013 sin anmelderroste debut-CD ”Equilibrium”. I 2014 udkom albummet ”Quintessence of Dust”. I det følgende år udgav den produktive komponist hele to albums: ”Viridian” med New Yorker-guitaristen Lage Lund i front og ”Moras”, hvor Morten Haxholm i samarbejde med trommeslageren Rasmus Schmidt og de amerikanske jazzstjerner Seamus Blake og John Escreet viste, at han er i stand til at skabe moderne jazz i verdensklasse.

Hoenig og Kreisberg er kendt især for deres fælles musikprojekter inden for punk bop og tilhører uden tvivl toppen af jazzpoppen på den internationale jazzscene. Deres imponerende diskografi taler for sig selv. De har bl.a. spillet med store navne som Jean Michel Pilc Trio, Kenny Werner Trio, Chris Potter Underground, Kurt Rosenwinkel Group, Joshua Redman Elastic Band og bands under ledelse af Wayne Krantz, Mike Stern, Richard Bona, Pat Martino, Dave Leibman, Herbie Hancock, Wynton Marsalis, Toots Theilmans, Dave Holland og Joe Lovano, Pat Metheny.

Nikolaj Hess er en af Danmarks fremmeste jazzpianister og har på fornem vis formået at slå sit navn fast i New York, der er kendt som verdens vel nok hårdeste jazzscene. Og det ikke uden grund. Han er en gudsbenådet pianist og komponist, der har produceret mere end 20 albums i eget navn og mere end 50 albums sammen med fx ”who’s who”, Christian

Pris - medlem: 80
Pris - under 25 år eller studiekort: 40
Pris - ikke medlem: 120

Jazzklub i Kolding