Morten Schantz Trio

Medvirkende
Morten Schantz
piano - DK
Morten Ankarfeldt
kontrabas - DK
Janus Templeton
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
18-02-2022, kl. 20:00

Morten Schantz har turneret i det meste af verden siden sit gennembrud med Jazz Kamikaze i 2005 og har høstet stor international anerkendelse med sine soloplader, senest med det originale elektro/fusionsorkester, Godspeed.

Der er dog noget helt særegent over Schantz’ akustiske trio med to af dansk jazz’ fineste musikere: Janus Templeton og Morten Ankarfeldt. Disse tre musikere har i snart 15 år forfinet deres unikke sammenspil, som ofte nærmer sig telepati, hvilket har bragt dem langt ud over landets grænser. Trioen udgiver i 2021 et helt nyt album med titlen Dynasty, som emmer af Schantz’ kompositoriske evne til at blande genrerne sammen til en særegen lyd. Sammen med Ankarfeldt og Templeton bliver det ikke finere. De to erfarne, efterspurgte og særdeles velspillende herrer har gæstet Jazz6000 adskillige gange i forskellige konstellationer, og det er en fornøjelse hver gang.​

Trioen har tidligere udgivet to plader, som bl.a. har kastet DMA Jazz-nomineringer af sig, herunder som Årets Komponist for udgivelsen Unicorn, der var en eventyrlig rejse på de vestafrikanske sletter og ind i de arabiske medinaer. I 2011 udgav trioen debuten, Conveyance, som satte trioen på landkortet med deres cross-over mellem jazz, klassisk og popmusik. Begge plader har bl.a. været populære på DR’s radiokanal P8 Jazz.

Pressen skrev bl.a.: “Dansk jazz har med Morten Schantz fået et navn af international klasse (POLITIKEN)”. Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende (GAFFA). “Schantz evner at skabe så spændende en dramaturgi, som ofte får musikken til at eksplodere og udfolde sig i melodiske hooks så grandiost, at de kunne gøre sig på et stadium.” Morten Schantz er et navn, vi kommer til at høre meget til på den europæiske jazzscene mange år frem i tiden ” (THE GUARDIAN). 

Det bliver varm vellyd og vinterjazz af den allerdejligste slags når Morten Schantz Trio går på scenen på Godset en kold februaraften.

Lyt til Morten Schantz Trio: https://www.youtube.com/watch?v=9qVV_spa-8w

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding