Nytårskoncert: Er der mon vibes i himlen?

En unik trio med tre vibrafonister!

Medvirkende
Tineke Noordhoek
vibrafon - DK
Morten Grønvad
vibrafon - DK
Viktoria Søndergaard
vibrafon - DK
Klaus Hovman
bas - DK
Simon Olderskov
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
06-01-2023, kl. 20:00

Hvordan lyder der mon i himlen? Det er selvfølgelig svært at svare på. Men himmerige på jord kunne være at høre en koncert spillet af de allerbedste vibrafonister. Første gang vibrafonen var med på en indspilning var på en plade med Louis Armstrong tilbage i 1931, hvor Lionel Hampton lod vibrafonen stråle i al sin skønhed. Hvis I spørger os, er det dog stadig et instrument, der alt for sjældent kan høres i de danske jazzklubber. Det har vi sat os for at lave om på og inviterer dig hermed med til denne helt og aldeles himmelske nytårskoncert, hvor vi får besøg af hele tre vibrafonister: Tineke Noordhoek, Morten Grønvad og Viktoria Søndergaard. Du har måske hørt dem hver for sig. Sammen optrådte de for første gang til P8 jazz Alive i DR´s koncertsal i 2022. Det var DR P8-værterne, der havde håndplukket dem til at vise, hvor fantastisk det kan lyde, når de tre stjernemusikere sammen udforsker vibrafonens imposante klangmæssige univers. I Jazz6000 var vi så vilde med eksperimentet, at vi har bedt de tre musikere gentage succesen. Vi håber, at I vil med en tur højt op i jazzskyerne. Vi garanterer en engleblød landing.

Se video fra DR P8- Alive-showet 2022 her: https://youtu.be/lITlIZoecN4

Medlemsarrangement: Nytårskur i Jazz6000

Fredag den 6. januar kl. 19.00 på Godset
Gratis arrangement kun for medlemmer af Jazz6000.
Der sendes en særskilt invitation pr. mail til alle medlemmer

Jazz6000 inviterer hermed alle vores medlemmer til nytårskur på Godset, hvor vi byder på formandens musikalske nytårstale, et glas skønne bobler og en snak med de tre vibrafonister Tineke Noordhoek, Morten Grønvad og Viktoria Søndergaard om deres forhold til deres kæmpestore instrument, deres vibrafonidoler og deres nyskabende samarbejde for hele tre vibrafonister. Derefter kan vi klokken 20.00 opleve orkesteret på Godsets store scene. Vi glæder os til at se jer til en hyggelig aften på Godset, hvor vi alle kan ønske hinanden et glædeligt nyt jazzår.

Om musikerne:

Tineke Noordhoek er uddannet slagtøjsspiller fra Det Kg​l. Danske Musikkonservatorium. Tineke har videreuddannet sig på Berklee College of Music i Boston, hvor hun fordybede sig i jazz på vibrafonen. Hun har ledet egne jazzgrupper og har været komponist og musiker på flere teaterprojekter. Seneste ambitiøse projekt er musik komponeret til de fire temperamenter med hver sin besætning. Det roste album Flegmatisk – Melankolsk, som ofte bliver spillet på P8 jazz udkom i 2020, og i oktober 2022 udkommer Sangvinsk og Kolerisk som sidste del af projektet.

Viktoria Søndergaard har en rytmisk bacheloruddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. ”Hun tager chancer og sætter personlige udtryk uden at tabe det fælles musikalske mål af syne. Hendes musikalske idéer fremstår fremtidssikrede og globale, imens de samtidig afspejler en umiskendelig hjemstavns-romantik fra fødeøen Fyn. For alle der oplever Viktoria Søndergaard live, står det krystalklart, at en ægte jazzstjerne er iblandt os.” – Eva frost, leder af Jazz Danmark (Prismodtagelsestekst fra Tivolis Jazzpris 2022).

I december 2021 udgav Viktoria Søndergaard sit debutalbum ”Allerede mandag?” med hendes kvartet Baryl. Albummet blev i februar 2022 ”Ugens album på P8 jazz” og er siden blevet spillet igen og igen på kanalen. Bandet vandt desuden senere samme år JazzDanmarks ”Jazzkonkurrencen”, hvor de fik flotte ord med på vejen.

Morten Grønvad har været aktiv på den danske og internationale jazzscene siden begyndelsen af 1980’erne. Han har spillet og indspillet med en perlerække af danske og udenlandske musikere lige fra DR Big Band og amerikanske jazzstjerner til cubanske og brasilianske supermusikere. Morten Grønvad har desuden optrådt i TV og radio i en bred vifte af programmer fra X-Factor via MTV Live og medvirket i DR Symfoni Orkester. Morten Grønvad befinder sig lige så godt i en standard jazz combo som i en latinjazz conjunto, men hans arbejde som leder af jazz-fusionsgruppen THE END er der, hvor hans musik fremstår med det klareste, mest originale og gennemarbejdede udtryk.

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding