Rosàlia de Souza Quarteto

Et mageløst musikalsk mirakel fra Brasilien

Medvirkende
Rosàlia De Souza
vokal - DK
Peter Rosendal
flygel - DK
Graig Earle
kontrabas - DK
Jonas Johansen
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
27-10-2023, kl. 20:00

(Se priser nederst på siden).

 

Den brasilianske musikhistorie har frembragt musikalske mirakler som Antonio Carlos Jobim, Joyce Moreno og Chico Buarque, der har fået hele verden til at forelske sig i Brasilien og landets musiktradition. En af de store nulevende fortolkere af den forførende samba og den fløjlsbløde bossanova er den brasilianske supersangerinde Rosália de Souza, som har arbejdet sammen med fx Marcos Valle, Toco og Roberto Menescal, der er nogle af de allerstørste nulevende musikere på den brasilianske musikscene. I Danmark har hun forelsket sig i tre af de allerbedste fortolkere og kendere af den brasilianske musiktradition. Sammen tager de publikum med til Rosália de Souzas solbeskinnede fødeby Rio de Jainero. Hvis man kan tro på Henrik Palle fra Politiken, kan vi godt glæde os til et musikalsk mirakel, når Rosália de Souza med sin mageløse og forførende stemme i fri leg med den danske stjernetrio fortolker kendte og mindre kendte numre af de store mestre og egne kompositioner. Hvor er det godt at vide, at miraklernes tid ikke er forbi – hverken i Brasilien eller i Danmark!

Smuglyt her:

Hør Rosália de Souza i duet med Marcos Valle: https://youtu.be/D3s8EfBCq4Y

Hør Rosália de Souza med Jarabe de Palo: https://youtu.be/5GkWqB9KVQQ?t=12

Anmeldelser:

“Et ganske betagende bekendtskab kan man roligt sige, at den brasilianske sanger Rosalia De Souza viste sig at være….” og, “…man må sige, at miraklet indtraf… ♥♥♥♥♥ Henrik Palle, Politiken 

Om musikerne:

Rosásila de Souza er en brasiliansk bossa nova-sangerinde. Hun er født i Nilópolis i Rio de Janeiro i Brasilien, et område, der er berømt for sin sambaskole Beija-Flor. Efter at være rejst til Italien som 21-årig, begyndte hun at studere musikteori, cubansk percussion og jazz på Scuola Popolare di Testaccio (folkeskolen i Testaccio) i Rom. De Souza er i dag bosiddende i Italien og er meget aktiv på den italienske jazz- og musikscene, hvor hun optræder live i jazzklubber og koncerter i hele Italien og Europa, herunder på store operahuse som Teatro Massimo Bellini di Cantania, hvor hun er blevet inviteret til at optræde flere gange. Hun har også optrådt i sit hjemland Brasilien og i Japan og Rusland. De Souza har udgivet 13 albums i eget navn, som er blevet indspillet i Italien og Brasilien i samarbejde med kendte komponister og producere som Nicola Conte (Italien) og Roberto Menescal (Brasilien) samt Tomaz de Cunto. De Souza inkorporerer bossa nova og samba i mange af sine sange og er også kendt for at eksperimentere med populær- og acidjazz. De fleste tekster er på brasiliansk portugisisk, med et par sange på italiensk.

De Souzas stemme er særlig velegnet til bossa nova. Hendes stemme er blevet sammenlignet med en blid brise, der blander sig med og flyder over instrumenterne. Bossa nova er beregnet til at have et blødere, blidere og lettere touch end samba og andre former for jazz.  

Læs mere om Rosália de Souza her: http://www.alwaysontherun.net/rosalia.htm

Mestertrommeslageren Jonas Johansen har grund af sin personlige og samtidigt universelle trommelyd spillet på de allerstørste jazzscener i verden. Han har gennem årtier tilhørt toppen af den danske jazzscene og formår at inkorporere elementer fra musik i hele verden.  Ikke mindst er han ekspert i den brasilianske musiktradition. Han har fx spillet sammen med Eliane Elias og spillet med i Torben Westergaard Jazz Brazil og Steen Rasmussen Quintetto. Han har optrådt med en lang række af de allerstørste internationale jazznavne som fx McCoy Tyberm David Sanborn, Maria Schneider, John Scofield, Enrico Pieranunzu, Mike sTern, Egberto Gismonto og vores egen Niels Henning Ørsted Pedersen og Chris Mink Doky.

Læs mere her: https://jonasjohansen.dk/

Peter Rosendal er en af de allerstørste pianister og komponister i Danmark. Han er især kendt for at kombinere folke- verdens- og jazzmusik på sin helt egen måde. Peter Rosendal har udgiet et hav af albums i eget navn og sammen med andre. Han har fx også både indspillet og boet i Brasilien i længere perioder. 

Læs mere her: https://www.discogs.com/de/artist/1046867-Peter-Rosendal

Graig Earle er en canadisk bassist, der i dag er bosiddende i København og er blevet fast mand i en lang række orkestre. Han har blandt optrådt med Victor Lewis, Pat Labatbera, Denzel Sinclair, Ralph Alessi og Gilad Hekselman. Han er kendt for sit solide og  virtuost understøttende basspil med varm lyd og rytmisk overskud. Det er lyden af de store jazzbassiter fra 1950’erne leveret med en 

Sammen har de 3 danskboende musikere spillet hundredvis koncerter sammen på tværs af en bred vifte grupper, fx Chris Minh Doky Trio, Nancy Harms Kvartet, Rosendal.Earle.Templeton, Magnus Thuelund Trio og Line Kruses Grupper.

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding