Steen Rasmussen ALLSTAR Quarteto feat. Leo Minax og Celso de Almeida

Bossanovaens brasilianske mestre

Medvirkende
Steen Rasmussen
piano - DK
Leo Minax
vokal - BR
Lis Wessberg
trombone - DK
Fredrik Damsgaard
bas - DK
Celso de Almeida
trommer - BR
Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.
10-10-2024, kl. 20:00

 

 

Den brasilianske musikhistorie har frembragt musikalske mirakler som Antonio Carlos Jobim, Joyce Moreno og Chico Buarque, der har fået hele verden til at forelske sig i Brasilien og landets musiktradition. Hvis du ligesom os elsker fløjlsblød bossanova – ikke mindst når dem fremføres af bozzanovaens sande mestre – kan du godt begynde at glæde dig.

Vi får nemlig fornemt besøg af den fabelagtige danske pianist Steen Rasmussens kvintet og hans brasilianske soulmates Leo Minax og Celso de Almeida. Den uovertrufne trommeslager Celso de Almeida spiller i Brasilien sammen med store navne som Rosa Passos og Eliane Elias. Den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax er bossanovaens inderligste fortolker. Med sjælfuld nerve og masser af hjerteblod tager han os i sine sange med til bozzaens smukke hjemland.

Det er et orkester, der med brasiliansk tristesse og med et nordisk tvist affødt af en fælles lidenskab for den forførende bossanova, er elsket af mange i både Brasilien, Ecuador, Columbia, Spanien og Danmark. Og i Kolding!

Hør deres musik her:

 

Oplev Celso de Almeida her:

 

Om orkestret:
Steen Rasmussen er en af Danmarks førende fortolkere af Brasiliansk musik. Han kendes for sit orkester Steen Rasmussen Quinteto, som har eksisteret i 10 år og har udgivet syv albums. Orkestret har både været nomineret til DMA jazz og to gange til CARLPRISEN. Orkestret samarbejder ofte med især brasilianske kunstnere som fx Joyce Moreno, Rodolfo Stroeter, Marcia Lopes og Paulo Braga og har turneret og indspillet i Danmark, Ecuador, Columbia, Spanien, Brasilien, Tyskland og Frankrig. Derudover kender man Steen Rasmussen fra mange musikalske sammenhænge. Som pianist og keyboard- spiller han fx sammen med Lis Sørensen, Danseorkestret, Marie Carmen Koppel og mange andre.
Den Brasilianske trommeslager Celso de Almeida er fra Sao Paulo, hvor han i 20 år været fast trommeslager for sangstjernen Rosa Passos og derudover har spillet og indspillet med store Brasilianske kunstnere som Eliane Elias, Joao Donato, Gal Costa og Gilberto Gil og Banda Mantiqueira. I 2022/2023 medvirkede han som trommeslager på Steen Rasmussen/Josefine Cronholms projekt ”Milton på Svenska” Desuden udkommer der i 2024 et Trio-album med Steen Rasmussen, Celso De Almeida og Kaspar Vadsholt.
Sanger og guitarist Leo Minax er oprindeligt fra Brasiliens højland Minas Gerais fra byen Belo Horizonte. Han har i 25 år været bosiddende i Spanien. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstnerkollektiv Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. Leo er ofte blevet sammenlignet med kunsnere som Gilberto Gil og Caetano Velose. Leo Minax har udgivet 10 albums i eget navn og har i efterhånden mange år været en kær gæst på de danske jazzscener
Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister. Kendt for sin smukke tone og unikke feeling på instrumentet. I 2021 udgav Lis Wessberg sit anmelderroste debutalbum – Yellow Map – på April Records. Og et nyt album er netop udkommet. Hun har spillet og indspillet med et stort antal af danske topartister inden for jazz og pop, heriblandt: Marilyn Mazur, Lennart Ginman, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, Claus Høxbro, DR Bigband, Hanne Boel og mange flere. Lis Wessberg har medvirket på mere end 50 udgivelser, og hun har turneret flittigt i både Danmark og i udlandet.
Fredrik Damsgaard er kendt som en bassist med groove – uanset om han spiller på höfnerbas eller kontrabas. Fredrik Damsgaards store musikalske øre, karakteristiske groove og perkussive kontrabasteknik gør ham til en perfekt legekammerat i mange musikalske sammenhænge. Fredrik spiller i øjeblikket sammen med Søs Fenger og Ginne Marker. Han er også aktuel med sit nye musikalske projekt ”MARATHON MONKS”, som på kort tid har opnået kultstatus.

Pris & Billet
Pris - medlem: 120 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 60 kr.
Pris - ikke medlem: 180 kr.

Jazzklub i Kolding