StrengeDrøm med Peter Marott

Jazzfestival 2021

Medvirkende
Peter Marott
Trompet og electonica - DK
Lennart Ginman
bas - DK
Soma Allpass
cello - DK
Mika Vandborg
guitar - DK
Johannes Wamberg
guitar - DK
Andreas Bernitt
violin - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
30-08-2021, kl. 20:00

StrengeDrøm er en eksperimenterende ny komposition af komponist og trompetist Peter Marott.

Sammen med fem nøje udvalgte strenge-instrumentalister vil han lade sig omringe af publikum og skabe en sanselig totaloplevelse med musik skabt ud fra minder og stemninger i hans liv.

Han skriver om kompositionen:
Jeg ønsker at skabe musik der bevæger mennesker. Som strenge der går i svingninger. Med StrengeDrøm er målet at lave en synergi med de lyde jeg har til rådighed, storslået og majestætisk men også helt skrøbeligt og hviskende. Jeg ønsker at røre lytteren, og vil med musikken ramme forskellige følelser og stemninger som man kan relatere til, bevidst eller ubevidst. Fra fin melankoli til agressive og voldsomme udbrud der chokerer. Ved at bryde med den traditionelle koncert-opstilling hvor orkesteret står lige foran publikum, søger jeg at aktivere lytterens sanser på en ny måde. Det magiske med musik er, at den går direkte gennem alle barrierer til hjernen, og giver direkte adgang til følelser og minder der ligger gemt i underbevidstheden. Min StrengeDrøm er at få åbnet op for publikums følelser og sanser og få alle strengene i svingninger.

Kom og oplev denne helt særlige koncert, hvor hver enkelt musiker vil udfolde sin unikke lyd og indgå i harmoni med Peter Marotts magiske elektroniske trompetunivers.

Om musikerne:
Peter Marott er uddannet trompetist, men er også vokalist, komponist og bandleader. Han eksperimenterer med en bred vifte af undergenrer inden for jazz og electronica. Udover at have arbejdet intensivt på den danske jazzscene har han spillet teater på Det kongelige Teater og i Tivoli, samt indspillet en lang række albums med en bred vifte af musikere bl.a. Per Vers, Martin Hall og den Los Angeles-baserede kunstner Georgia Muldrow.

Lennart Ginman har som bassist og producer gebærdet sig inden for et hav af genrer, såvel jazz og electronica som rock og progressiv techno og har arbejdet med kunstnere som Cæcilie Norby, Palle Mikkeborg og Lee Konitz.

Soma Allpass er klassisk uddannet cellist, men har bevæget sig bredt mellem genrerne, fra MEW til Kresten Osgood, Nikolaj Nørlund, Peter Danstrup m.fl.

Mika Vandborgs guitar har en storladen farverig pop/rock lyd. Han er den ene halvdel af bandet Electric Guitars og har også spillet med Claus Hempler, Love Shop, Dicte og Gnags m.fl.

Andreas Bernitt er klassisk uddannet violinist, men har arbejdet meget med crossover-genrer og blander både folkemusik og ekstrem klassisk ekvilibrisme med scenekunst og mere improvisatoriske retninger. Han har bl.a. arbejdet med Den Kongelige Ballet og medvirket på Lukas Grahams ”The Blue Album”.

Johannes Wamberg er et ungt fremadstormende navn på den danske jazzscene med en blød melodisk jazzlyd. Han har studeret hos den legendariske jazzguitarist Doug Raney og udgav i 2016 det kritikerroste album Easy Living sammen med saxofonisten Oilly Wallace. Lige nu er han aktuel med det anmelderroste orkester Tabloid hvortil han har komponeret al musikken.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Jazz i Trekanten og er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, KODA Kultur, Kolding Kommune, Trekantområdets Festuge og Slots- og Kulturstyrelsen.

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding