Tabloid

Fænomenal og funky jazzpop

Medvirkende
Johannes Wamberg
guitar
Jonathan Bremer
bas
Felix Ewert: trommer
trommer
Oilly Wallace
saxofon
Malthe Rostrup
keyboard
Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 150 kr.
Pris - ikke medlem: 200 kr.
02-02-2024, kl. 21:30

Koncerten er en del af Vinterjazz 2024 og indgår i KOLD Festival 2024, som er en to-dages festival på forskellige venues i Kolding.

Entre: Todagesbillet kr. 350. For unge under 25 år kr. 250. Dagsbillet kr. 200.  Dagsbillet for unge under 25 år samt medlemmer af Jazz6000 kr. 150. Billetter købes på www.koldfestival.dk

Tænk, hvis der fandtes en lille pille, der kunne gøre verden til et dejligere sted på et splitsekund. Indtil den bliver opfundet, kan du tage til koncert med den danske jazz- og popkvintet Tabloid, der gør en dyd ud af at spille jazz med følelserne uden på jakkesættet. De fem musikalske soulmates er både traditionsbevidste og helt i trit med deres samtid. Hver og en har de et respektindgydende musikalsk CV: Pianisten Malthe Rostrup er Jadas musikalske højre hånd, bassisten Jonathan Bremer er den ene halvdel af Bremer/McCoy, Oilly Wallace er den nye jazzgenerations mest renommerede saxofonist, Felix Ewert er kendt som vild trommeslager i Nic & Jay og for Drew Sycamore, og guitarist og melodimager Johannes Wamberg står i spidsen for det hele. Med sine to albums har Tabloid skabt farverig, kompakt og opsigtsvækkende 80’er og Steely Dan-inspireret musik, der er både cool og corny, funky og fløjlsblød. Musikken leveres med så megen charme, virilitet og spilleglæde, at man nærmest bliver høj af den. For den stærkt rytmiske og poplækre musik får selv de dybeste bastoner til at lyse trygt og stabilt, elektriske guitarklange til at cirkulere varmt og livgivende rundt i kroppen og altsaxofonistens pust til at forme lyserøde røghjerter i luften. Det er intet mindre end den perfekte tablet, der blander jazz, rock, pop og disko, så det bobler over i hele din krop! Det er den perfekte musikkur!

Læs mere og smuglyt her:

 Livekoncert, transmitteret i p8:

Lyt med når fem af landets fremmeste unge musikere fra pop- og jazzmiljøet går på scenen i Gjethuset i Frederiksværk under Vinterjazz den 10. februar 2023. Til sammen kalder de sig Tabloid, og karaktererne spænder fra at have siddet på de store scener med Drew Sycamore og Coco O., over at have produceret popfænomenet Jadas musik, til at være den ene halvdel af duoen Bremer/McCoy. Med under armen har de deres nye album Open Mind. Et album hvor musikken tydeligvis trækker på inspiration fra 1980’ernes funk- og fusionsjazz, men inddrager også elementer fra såvel country som J-pop. God fornøjelse!

https://www.dr.dk/lyd/p8jazz/pa-scenen-4/pa-scenen-2023-02-17

Ugens album på p8:
https://fb.watch/iZu_MBMyO4/

Interview med Tabloid i p8
https://www.dr.dk/lyd/p8jazz/snooze/snooze-2023-02-10

Anmeldelser

Scandinavian Soul, Andy Collins 4/5 – Pladeanmeldelse
“Sparkling compositions, bluesy guitar melodies and seductive sax notes – retro jazz just got hip and sexy”

 Information, Louise Rosengreen – Pladeanmeldelse
“Farverigt, kompakt og opsigtsvækkende.”
“Udover at udstråle en smittende og charmerende livsglæde, bliver det i livesammenhænge tydeligt, at synergieffekten i mødet mellem de rutinerede musikere er en af hemmelighederne bag Tabloids succes”

Politiken, Thomas Michelsen. *****
Koncertanmeldelse
“Tabloid – sig det på dansk eller engelsk, det bestemmer du selv – er en ny dansk supergruppe”
“Guitaristen Johannes Wamberg var egentlig kun til swing og bebop. Men så skete der noget for den unge dansker, der i disse år overtager stafetten som landets nye hovednavn på guitar ved  siden af traditionalisten Jacob Fischer og balladestjernen Jakob Bro.”

 Gaffa, Ivan Rod. **** Pladeanmeldelse
“Placerer sig potentielt på den internationale scene!”
“Der er noget let og luftigt over gruppens musik, men også en tyngde – noget gennemtænkt, facetteret og fascinerende, som bunder i en historisk bevidsthed, en teknisk formåen og en kunstnerisk originalitet og ambition.”

Rocking Magpie: Pladeanmeldelse
“Boundary Expanding Melodic Jazz Fusion.”
“He isn’t afraid to push boundaries and experiment; which makes this damn album so hot, it’s cool.”

Jazznyt, Niels Overgård: Pladeanmeldelse
“Tabloid er et ægte superband fra den danske jazz og popscene”
“Det er disco jazz i topklasse. Oilly Wallace på altsaxen lyder som sig selv og ryger ikke i en Sanborn eller Maceo Parker fælde, bare fordi de spiller funky. Ligesom Wamberg heller ikke forsøger sig som George Benson. Det er her at Tabloid afslører sig som det de er: FANTASTISKE! De bevæger sig uhæmmet rundt i en ofte udskældt genre og bevarer integriteten og troen på sig selv.”

Gaffa (2023): https://gaffa.dk/anmeldelser/2023/februar/album/fusion-i-nye-klaeder/

Politiken (2023): https://politiken.dk/kultur/musik/art9157052/Det-her-kommer-til-at-blive-lummert

Billetter købes på www.koldfestival.dk

Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 150 kr.
Pris - ikke medlem: 200 kr.

Jazzklub i Kolding