AFLYST – The Gambian Folk Project

Medvirkende
Ansumana Suso
kora, djembe og vokal - DK
Troels Buur Jensen
guitar og vokal - DK
Martin Maretti Andersen
trommer - DK
Benjamin Møller Kirketerp
bas - DK
Ayi Solomon
percussion - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.
15-10-2021, kl. 20:00

AFLYSNING
Vi må desværre aflyse koncerten med The Gambian Folk Project på Godset den 15. oktober, da det har vist sig mere end almindeligt vanskeligt at få musikere fra det store udland ind i Danmark.
Har du allerede købt billet til koncerten, returnerer vi automatisk pengene til din konto.

De mesterlige musikere fra The Gambian Folk Project har turneret land og rige rundt igennem flere år og gæster nu endelig Godset med deres intense og virtuose sammenspil. De to gambianske brødre Yusupha og Ansumana kommer fra den højt profilerede Suso griot-familie, der gennem tolv generationer har viderebragt, forfinet og fornyet den traditionelle gambianske og vestafrikanske musik. Brødrene udfolder sig i samspil med deres bandmedlemmer fra Danmark Troels Buur Jensen, Benjamin Møller Kirketerp og Martin Maretti Andersen.

Troels og Benjamin rejste på et tidspunkt til Gambia for at lære mere om den traditionelle vestafrikanske musik og fik kontakt til Suso-griotbrødrene, der til fulde mestrede de traditionelle instrumenter som f.eks. kora, djembe og ballafon. De fandt i fællesskab hurtigt ud af, at kombinationen af elguitar, elbas og de traditionelle instrumenter kunne noget helt unikt – en ny og original musik var opstået, og The Gambian Folk Project var en realitet. Senere blev kvartetten til en kvintet, da Martin Maretti Andersen gjorde sin entré i bandet, og hans trommespil tog bandet til nye højder.

The Gambian Folk Project er en af de førende formidlere af vestafrikansk folklore og særligt griot-traditionen fra Gambia. Ved at fusionere denne musik med svævende nordisk jazz, har The Gambian Folk Project skabt deres eget unikke udtryk. Den traditionelle folklore har stadig sin plads ved ceremonier såsom bryllupper og navngivninger i Gambia, og folk fra alle samfundslag har glæde af musikken. Denne tradition har sat sit præg på The Gambian Folk Project, og bandet spiller derfor ikke kun på festivaler og spillesteder, men giver også koncerter på skoler, plejehjem, bosteder for handicappede mm.

I 2018 indspillede bandet deres første album Jaliyaa Bungō under Copenhagen Jazz Festival. Titlen stammer fra Suso-brødrenes barndomshjem, som kaldes Jaliyaa Bungō, hvilket betyder musikkens hus.

Desværre er den ene af brødrene – Yusupha Suso forhindret i at deltage i koncerten i Kolding, men erstattes af ingen ringere end den herboende ghanesiske percussionist  Ayi Solomon, der er fast medlem New Jungle Orchestra og har spillet med så prominente navne som Palle Mikkelborg og Mikkel Nordsø for blot at nævne nogle få.

The Gambian Folk Projects musik emmer af glæde og gejst og det er umuligt ikke at blive grebet af de inciterende afrikanske rytmer.

Pris & Billet
Pris - medlem: 100 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 50 kr.
Pris - ikke medlem: 150 kr.

Jazzklub i Kolding