The Very Big band

Pris & Billet
Pris - medlem: 0 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 0 kr.
Pris - ikke medlem: 0 kr.
24-02-2022, kl. 20:00

Koncerten er gratis og en del af Vinterjazz 2022

Kæmpeorkesteret The Very Big Band vækker kulturen til live, når de forener klassisk og rytmisk musik med folkemusik, elektronisk musik og lydkunst i et tværgående samarbejde, der munder ud i koncerter i hele landet.

35 musikere fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg mødes på tværs af årgange, instrumenter og musikalske baggrunde i et stort, mangfoldigt orkester for at lade nuets kraft råde. The Very Big Band definerer ikke på forhånd et genrespecifikt univers, besætning eller repertoire, men fremfører hinandens kompositioner, som er skrevet specielt til orkesteret. Årets overskrift er Adaption – et emne der altid har været relevant, fordi musikere i en konstant forandrende verden hele tiden må omstille sig og tage stilling til tidens tendenser og udvikling.

I én intensiv uge arbejder orkesteret og projektets kunstneriske leder, Thommy Andersson, på at udforske og arrangere musik, hvis mål er at skabe enestående værker komponeret på stedet. Thommy Andersson er “værkfører” og bruger alle 35 farver på paletten. Arbejdsformen kræver at musikerne er fokuserede og dedikerede til øjeblikket, fordi de ikke ved hvornår de bliver sat i gang eller taget ud. Dette bevirker at ingen koncert eller komposition udfolder sig på samme måde to gange.

”Coronasituationen har budt på særligt mange udfordringer for kulturlivet og The Very Big Band er et godt eksempel på, hvordan vi kan rette fokus mod eksperimenter og events, der stiller skarpt på værdier som fællesskab, innovation og tilpasning”, siger Hannah Larsen, som er studerende og en del af projektets styregruppe.

The Very Big Band blev grundlagt af jazzpianisten Butch Lacy i 1994 og blev søsat for at skabe et tværgående samarbejde på SDMK. Det er frivilligt for de studerende at deltage, så orkesterets besætning varierer fra år til år.

Kom og få en unik og utraditionel liveoplevelse når The Very Big Band går på scenen på Godset i Kolding.

Turneen er blevet realiseret gennem støtte fra Tuborgfondet, Augustinusfonden, William Demant Fonden og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.

Link til video fra The Very Big Band 2019 og 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=lAZ-T6ixsOY&feature=youtu.be

https://youtu.be/U3LWnID_YZc

Pris & Billet
Pris - medlem: 0 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 0 kr.
Pris - ikke medlem: 0 kr.

Jazzklub i Kolding