Vinding / Grarup

Medvirkende
Mads Vinding
bas - DK
Margrete Grarup
vokal/piano - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.
05-11-2014, kl. 20:00

“Hvor pokker har hun gemt sig henne” er den umiddelbare reaktion, første gang man hører den overraskende kraftfulde og klangfulde stemme, der gemmer sig i Magrete Grarups forholdsvis spinkle skikkelse.

Mads Vinding har sagt om Margrete Grarup: “Hun har gået og gemt sig alt for længe oppe i Aalborg”. Her har hun spillet en masse koncerter med bl.a. Uffe Steen og Organic3, men er endnu ikke blevet rigtigt kendt i resten af landet, selvom talentet sagtens kan bære en international karriere. Margrete Grarup er 44 år og er til daglig studieadjunkt og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium i Ålborg.

Margrete Grarups forsvindingsnummer er ved at være slut. Rygtet om denne utrolige nordjyske jazzsangerinde med afsæt i gospel & blues, har efterhånden bredt sig til det øvrige Danmark, ikke mindst på grund af Mads Winding, med duo-koncerter på ”The Standard” og optræden på den store internationale jazzfestival Petrojazz i St. Petersborg, hvor hun lagde tusindvis af begejstrede mennesker for sine fødder – så meget at hun er blevet inviteret tilbage næste år.

Margrete Grarup optrædener er altid vedkommende, nærværende og dynamiske og lyder ikke som en stiløvelse. Her er der noget på spil og hun har samtidig et suverænt overblik over stilarterne, om det er jazz, blues eller gospel. Og så har hun en fantastisk stemme.

Mads Vinding behøver stort set ingen nærmere præsentation. Teknisk, melodisk og rytmisk fuldendt, hører han til den absolutte verdenselite af jazzbassister. Han startede sin professionelle karriere som 16 årig og karrieren spænder over fem årtier, med over 600 album. Han har samarbejdet med en perlerække af jazzens allerstørste navne: Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz, Quincy Jones, Chet Baker, bare for at nævne nogle få.

Mads Vinding har stort set modtaget alle de priser der kan vindes i Danmark og Europa, bl.a. Ben Webster Prisen allerede 1989 og Django D’or prisen som “Master of Jazz” 2007. Han har desuden vundet adskillige Danish Music Awards.

Koncerten bliver et unikt møde mellem to personligheder med jazzen som omdrejningspunkt.

En intim koncert med forkærlighed for det uforudsigelige og det store i det små.

Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.

Jazzklub i Kolding