Yellowjackets

Medvirkende
Russell Ferrante
tangenter
Bob Mintzer
saxofon og EWI
Dane Alderson
bas
William Kennedy
trommer
04-05-2022, kl. 20:00

Det bliver næppe meget større. Jazz6000 får nemlig besøg af selveste Yellowjackets, som med deres 29 albums, fantastiske kompositioner og overjordisk smukke samspil har været med til at skrive jazzhistorie igennem intet mindre end fire årtier. Enhver jazzelsker vil vide, at der venter en once-in-a life time experience, når de grammyvindende gule jakker fra USA besøger Kolding på deres verdens-tour. Igennem hele den imponerende karriere har bandet spillet uovertruffen akustisk-elektronisk fusionsjazz. Yellowjackets fik derfor selvsagt jazzverdenen til at spidse ører i 80’erne – og det gør de stadig. I Jazzspecial skrev en anmelder efter at have hørt en koncert med orkesteret i efteråret 2021: ”Musikken har ikke forandret sig sønderligt siden dengang. Men udførelsen er klasser over.” Der venter dig derfor en kæmpe koncertoplevelse med fire verdensklassemusikere. De hviler aldrig på laurbærerne, men fortsætter med at videreudvikle deres musik til perfektion. Så und dig selv denne kæmpe musikoplevelse. For de kommer næppe på disse kanter igen lige foreløbigt.

Orkesterets historie:
Orkestret blev dannet, da Russel Ferrante på keyboards, Ricky Larson på trommer og Jimmy Haslip på guitar i 1981 indspillede et album sammen med Robben Ford. Det var Tommy Lipuma, der var produceren på dette album, der gav bandet navnet Yellowjackets. Efter deres anden album Mirage a Trois (1984), forlod Ford gruppen og blev erstattet af Marc Russo på saxofon. I 1990 blev han erstattet af bandets nuværende saxofonist Bob Mintzer. Ricky Lawson blev erstattet af den nuværende trommeslager Will Kennedy i 1987. I perioden fra 2011 til 2011 blev han erstattet at Marcus Baylor. Jimmy Haslip blev erstattet af Felic Pastorius, som er Jaco Pastorius søn. I 2015 blev han erstattet af den nuværende australske bassist Dane Alderson.

Gruppen har gennem årene endvidere talt en række afløsere, der primært har medvirket på bandets turneer rundt i verden: Mike Miller på guitar (1983) og Michael Landaur på guitar (1985), Peter Erskine på trommer (1999-2000) og Terry Lyne Carrington på trommer (2000).

Bandet har indspillet 29 albums og har vundet to Grammy Awards for bedste R&B Instrumental Performance: “And You Know That” (1987) og for bedste Jazz Fusion Performance: Politics (1989) og de er ligeledes blevet nomineret til fem andre grammyer gennem tiden. Yellowjackets var nr. 1 på Billboard Contemporary Jazz Album chart med lp´en Greenhouse i (1991).

Lyt til Yellowjackets her:
https://www.bellaconcerts.com/artists/yellowjackets#video-1
https://www.bellaconcerts.com/artists/yellowjackets#video-2

Besøg  bandets hjemmeside her: https://www.yellowjackets.com/

Pris - medlem: 200
Pris - under 25 år eller studiekort: 100
Pris - ikke medlem: 300

Jazzklub i Kolding