Old News – Kulturpriskoncert

Modtageren af Koldings Kulturpris 2017 tilbyder dette brag af en koncert til Kolding og omegn

Medvirkende
Elith ’Nulle’ Nykjær
klarinet - DK
Randi Laubek
vokal - DK
Jacob Anderskov
keyboards, accordeon - DK
Band Ane
electronics - DK
Mads Hyhne
trombone - DK
Gustaf Ljunggren
banjo, contraaltklarinet, guitar - DK
Peter Rosendal
flugabone, melodica - DK
Emil de Waal
trommer - DK
Pris & Billet
Pris - medlem: 180 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 120 kr.
Pris - ikke medlem: 60 kr.
02-09-2017, kl. 20:00

Savner du også musikken fra Bennys Badekar, Gummitarzan, Badminton og En By i Provinsen?
Det gjorde trommeslager og kapelmester Emil de Waal og udtaler:

“Det er musikken fra min barndom og ungdom, vi spiller her. Musik som har lagt hele grunden for min musikalitet og mit meget eklektiske virke med musik. Det er derfor meget forskellige, men altid virkeligt gode kompositioner, vi spiller. Jeg forsøger i stor respektfuld kærlighed til denne musik også at lægge grunden for, at vi får flere danske numre ind på linje med amerikanske jazzstandards”.

Med dyb rod i tradition, men samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkommer  juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige danske komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

Koncerter med “Emil de Waal+ Old News” vil også præsentere musik fra bandets debutalbum fra 2016 med musik af bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom.

Med orkesteret “Emil de Waal+ Old News” samler  trommeslager Emil de Waal danske stjerner på tværs af genrer, køn og generationer.
Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politiken kvitterede med 5 hjerter og skrev: “Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz.”

Pris & Billet
Pris - medlem: 180 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 120 kr.
Pris - ikke medlem: 60 kr.

Jazzklub i Kolding