SØLVTØJET

Medvirkende
Kresten Osgood
Orkesterleder, trommer
Jesper Thilo
saxofon
Lotte Anker
saxofon
Jeppe Zeeberg
piano
Jonas Struck
guitar
Nicolai Munch-Hansen
bas
Lars Skinnebach
lyrik
Signe Gjessing
lyrik
Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.
18-02-2016, kl. 20:00

Rummeligheden skal tilbage i dansk jazz. Det mener i hvert fald trommeslager, komponist og bagmand bag et af Vinterjazz’ mest ambitiøse projekter, Kresten Osgood. Under festivalen har han klemt syv kreative venner ind i en minibus, der i løbet af fem dage vil tage turen fra Aarhus til Albertslund – navnet er SØLVTØJET.
Ensemblets musikalske legerum er befolket af nogle af landets mest markante skikkelser både inden- og uden for jazzland. Ud over Kresten Osgood selv bag trommerne, finder man kendte ansigter som pianisten Jeppe Zeeberg, genrekrydseren Jonas Struck på guitar og Nicolai Munch-Hansen på bas. Gruppens blæsende del udgøres af de saxspillende sværvægtere Jesper Thilo og Lotte Anker, der tilsammen har en menneskealders erfaring inden for henholdsvis swing og den eksperimenterende jazz.
SØLVTØJET vil dog ikke kun den rene musik. Med i minibussen sidder forfatterne Signe Gjessing og Lars Skinnebach. De to digteres grænsenedbrydende lyrik indgår som en naturlig del af  SØLVTØJETs koncerter – ikke uvant for Skinnebach, der tidligere har optrådt med blandt andre den excentriske vismand Goodiepal og som saxofonist med avant-guitaristen Jørgen Teller.
Det konkrete møde mellem netop tradition og eksperiment, mainstream og niché og musikere fra flere grene og generationer af den spraglede jazz er en af de helt centrale pointer bag samarbejdet. Mødet kræver gensidig tillid, også tillid fra publikum, og håbet er at nå en fællesnævner gennem musikken, som går på tværs af de mange mere eller mindre kunstige skel.
SØLVTØJETs turné under Vinterjazz 2016 er blevet til i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival og en række arrangører og spillesteder.

Pris & Billet
Pris - medlem: 80 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 40 kr.
Pris - ikke medlem: 120 kr.

Jazzklub i Kolding