Stefan Pasborg/Carsten Dahl/Fredrik Lundin

De danske europamestre i moderne jazz

Medvirkende
Stefan Pasborg
trommer
Carsten Dahl
piano
Fredrik Lundin
saxofon
Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.
09-02-2024, kl. 20:00

(Se billetpriser nederst på siden)

 

Han er ikke bare en af de mest interessante trommeslagere i Europa. Han er en af Europas mest interessante musikere. Sådan skrev det engelske jazzmagasin Jazz Journal om danske Stefan Pasborg – og kaldte ham tilmed for ”H.C. Andersen af moderne jazz”. Og det er i sandhed eventyrlig smuk musik, der flyder ud af Pasborgs trommestikker og ned på nodearket. Uanset om det er i Ibrahim Electric, Firebirds eller hans ærefrygtindgydende projekt Ritual dances har han skabt det ene bjergtagende musikeventyr efter det andet. I sit seneste projekt har han fundet sammen med nogle af dansk jazz’ allerbedste jazzfortællere gennem tiderne: Supersværvægteren Carsten Dahl på flygel og sublime Fredrik Lundin på saxofon. De spiller denne aften magisk eventyrjazz fra deres helt nye album, der udkommer i januar 2024 og helt sikkert vil kunne vinde europamesterskaberne i moderne jazz. Så bare lige et insider-tip: Du bør måske satse en koncertbillet på dem!

Stefan Pasborg har gennem de sidste 15-20 år manifesteret sig som én af de mest succesfulde danske instrumentalister med mere end 1.000 koncerter over det meste af verden, i 40 forskellige lande, på 5 kontinenter, lige fra Shanghai til Vancouver, fra Monte-Carlo til Moskva, fra Varanger til Casablanca, og fra New York til São Paulo, samt stået bag  utallige væsentlige udgivelser. Derudover har han været en stærk og visionær initiativtager, der blandt meget andet har givet os både orkesteret Ibrahim Electric og pladeselskabet ILK Music. Har man interesseret sig bare lidt for, hvad der har rørt sig i cirklerne udenfor dansk mainstream-musik de seneste 15-20 år, vil man uden tvivl også på et tidspunkt have stiftet bekendtskab med Stefan Pasborgs evigt opfindsomme trommespil.

Om Carsten Dahl:

Carsten Dahl er en dansk komponist, kunstmaler og foredragsholder. Han er desuden professor emeritus fra Rytmisk Musikkonservatorium. Han har spillet sammen med en enorm lang række af internationale og herboende kunstnere, både fra den klassiske verden og fra jazzen, og sammen med Nils Bo Davidsen og Stefan Pasborg i Carsten Dahl Trinity samt Lennart Ginman og Thomas Blachman. Han har fx også samarbejdet med Michala Petri, Palle Mikkeborg og Helen Davies. Dahl gik oprindeligt på konservatoriet som trommeslager, hvor han havde Ed Thigpen og Alex Riel som undervisere. Han skiftede dog trommerne ud med tangenterne og er i dag en af de allerbedste pianister, der er kendt for at kombinere klassisk musik med stærk rytmik. Carsten Dahl har medvirket på mere end 350 udgivelser og modtaget en lang række af de største priser og udmærkelser.

Om Fredrik Lundin:

Saxofonisten, fløjtenisten, komponisten og bandlederen Fredrik Lundin er en af sin generations største jazzprofiler i Skandinavien. Siden han trådte ind på den danske jazzscene i 1981, har denne elegante og eksplosive musiker søgt utrætteligt ind i den moderne musiks verden uden at respektere nogen grænser. En virkelig original og virtuos stemme, der optræder i bands rundt om i Europa og Skandinavien, såsom hans egne Offpiste Gurus, 5 Go Adventuring Again, det 13-mand store MaLuBa Orchestra, som han leder sammen med Marilyn Mazur og Kasper Bai, og med Marilyn Mazur Group, Jon Balke Magnetic North Orchestra og Carsten Dahl.

Læs mere og smutlyt her:

Hjemmeside Stefan Pasborg: https://www.pasborg.dk

Hjemmeside Carsten Dahl: https://www.carstendahl.dk

Hjemmeside Fredrik Lundin: https://fredriklundin.com/home

Pris & Billet
Pris - medlem: 150 kr.
Pris - under 25 år eller studiekort: 75 kr.
Pris - ikke medlem: 225 kr.

Jazzklub i Kolding